Verzwaringsdeken

Ballendeken online kopen

Ben je op zoek naar een ballendeken (= verzwaringsdeken) en wil je deze online kopen? Als gecertificeerd slaapcoach raad ik je dan absoluut de ballendeken van Slaapt aan. Een ballendeken wordt ook wel een verzwaringsdeken of zwaartedeken genoemd. Maar welke naam het beestje ook heeft, het gaat om de werking. En dat doet de ballendeken van Slaapt het allerbeste!

Tip van Mireille (Slaapcoach):
Slaap je slecht door stress, angst, autisme of een andere vorm van slapeloosheid? Dit heb je nodig >>

Slapen zonder medicatie
Bekijk hier de ballendeken (of verzwaringsdeken) >>

Ballendeken van Slaapt een echte aanrader

In dit artikel lees je alles over de ballendeken. Bijvoorbeeld hoe de ballendeken werkt, hoe zwaar zo’n deken is, welk gewicht het meest geschikt is voor jou, wat de voordelen zijn van een ballendeken en nog veel meer. Bovendien ontdek je de vele voordelen van Slaapt: gratis verzending, 100 nachten proefperiode en gratis retourneren. Je loopt dus geen enkel risico als je besluit een ballendeken online te kopen.

ballendeken

Er zijn verschillende benamingen voor een ballendeken. Misschien ben je ook wel eens tegengekomen: verzwaard dekbed, verzwaarde deken, weighted blanket, zwaartedeken of zware deken. In dit artikel schrijf ik over de ballendeken, maar het is allemaal precies hetzelfde.

Op mijn website lees je veel artikelen omtrent slaap. Soms beveel ik producten aan. Maar dit doe ik alleen als ik daar zelf helemaal achter sta. De ballendeken van Slaapt is zo’n product. Graag wil ik deze onder de aandacht brengen bij een steeds groter groeiende groep mensen met slaapproblemen.

Ralf en Kelvin zijn de eigenaren van Slaapt en waren oorspronkelijk zelf op zoek naar een ballendeken. Daarom hebben zij in het verleden veel verschillende ballendekens getest. Toch vonden zij nergens het ideale product. De ene ballendeken was te warm, een andere ballendeken was niet luchtig genoeg en soms was een ballendeken te zwaar of zelfs te licht. Zij merkten dat het ontzettend moeilijk was om de juiste deken uit te kiezen. Dit was dan ook de reden om Slaapt op te richten.

Ervaringsdeskundige ontwikkelt zelf ballendeken

En dat is wat ik mooi vind. Iemand die écht met zijn product bezig is. Ralf heeft zelf jarenlang last van slaapproblemen gehad. Hij is dus ervaringsdeskundige en weet dan ook precies waar hij het over heeft. Dat vind ik dus heel anders dan iemand die prima slaapt en een ballendeken verkoopt met alleen maar een gezellig verkooppraatje. Dit is dan ook de reden dat ik volledig achter de ballendeken van Slaapt sta en jou ook dit product gun. Want hoe zou het zijn als je weer heerlijk slaapt? Net als in die tijd dat je een baby of kind was …

Eén van de eisen die Ralf en Kelvin aan de ballendeken stelden, was dat deze zacht is en tegelijkertijd ook luchtig. Verder vonden zij het belangrijk dat in de winter de ballendeken warm genoeg is en dat deze in de zomer verkoeling zou kunnen bieden. Zij ontwikkelden hun eigen ballendeken van hoge kwaliteit en gemaakt van hoogwaardige materialen. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijk katoen en kwalitatief polyester.

slaapcoach

Naast gecertificeerd slaapcoach ben ik zelf ook ervaringsdeskundige. Net als Ralf heb ik jarenlang last gehad van slapeloosheid. Als je mijn verhaal wilt lezen, kijk dan even op de pagina over mij. Ik heb veel onderzoek gedaan en deel dan ook zeker de mening van Ralf en Kelvin: in Nederland én België is er te veel slapeloosheid.

Slapeloosheid kan in allerlei vormen voorkomen. Zo heeft de één problemen met in slaap vallen, wordt de ander ’s nachts steeds wakker en klaagt een derde over ’s morgens heel vroeg wakker worden en niet meer kunnen slapen. Uiteraard komt het ook voor dat iemand last heeft van meerdere factoren. Helaas was dat bij mij ook het geval. Ik had grote problemen met inslapen, maar werd daarnaast ook ’s nachts meerdere keren wakker. Super frustrerend!

De ballendeken is de oplossing voor deze problemen. Ralf en Kelvin zijn dan ook in staat om met hun product veel mensen te helpen. Om de ballendeken voor iedereen toegankelijk te maken, hanteren zij een hoge prijs/kwaliteit verhouding. Het is hun missie om Nederland en België beter te laten slapen. Dit is zo enorm belangrijk voor het welzijn van de mens. Ik heb een mooi artikel van Ralf ontvangen over slapeloosheid. Deze wil ik graag met je delen:

Slapeloosheid – los het op met een verzwaringsdeken

Stress en slapen
Iedereen weet wat er gebeurt als hij of zij een dag niet goed slaapt. Je hebt moeite om je te concentreren of om dingen te onthouden. Je bent minder alert en bent prikkelbaar. Dit is niet erg als het niet vaak gebeurt, maar het probleem is dat veel Nederlanders regelmatig slecht slapen. Als dit vaak gebeurt kan het zelfs leiden tot gezondheidsproblemen. Een van de oorzaken van slecht slapen is stress. Er wordt steeds meer van mensen verwacht, waardoor stress steeds vaker voorkomt. Dit zorgt ervoor dat je ’s nachts ligt te piekeren, terwijl je eigenlijk zou moeten slapen. Hier lees je de voordelen van een goede nachtrust en hoe je ervoor zorgt dat je goed slaapt.

Voordelen goede nachtrust
Er zijn veel verschillende redenen waarom slaap goed voor je is. Zo ben je de volgende dag scherper en alerter en is het ook goed voor je humeur. Door te slapen voorkom je wallen en krijg je een stralende huid. Ze zeggen niet voor niets dat een goede nachtrust belangrijker is dan goede make-up om je er mooi uit te laten zien. Verder ben je minder vaak ziek als je goed slaapt en heb je meer controle over jouw gewicht. Je hebt meer zin in seks en je leeft langer. Zo zijn er nog veel meer redenen om goed te kunnen slapen.

Slaapcyclus
Tijdens het slapen loop je een slaapcyclus door. Deze cyclus bestaat uit 5 verschillende slaapfasen. Zo begin je met de inslaapfase, waarbij je zweeft tussen wakker zijn en slapen. Dit duurt een paar minuten. Vervolgens kom je in fase 2, namelijk de lichte slaap. Je kan tijdens deze slaap snel wakker worden en deze fase duurt bijna een uur. Fase 3 is de overgangsfase naar diepe slaap, waarbij je ademhaling regelmatig wordt, je spieren ontspannen en je hartritme daalt. Dit duurt een paar minuten. Vervolgens kom je in fase 4, de diepe slaap. Deze fase duurt 20 minuten en zorgt voor fysieke rust. Tot slot kom je in fase 5, de REM-slaap. Dit duurt 20 minuten en zorgt voor de verwerking van gegevens en het emotionele herstel. Alle fasen duren samen 1,5 uur en vervolgens begint de slaapcyclus opnieuw.

Niet kunnen slapen door piekeren
Een van de oorzaken dat mensen niet goed slapen is doordat ze veel piekeren. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder bijvoorbeeld problemen in een relatie, geldproblemen of stress op werk. Mensen denken hier ’s nachts over na, waardoor ze niet in slaap kunnen komen, slecht doorslapen of vroeg wakker worden. Doordat ze vaak gedurende de nacht wakker worden, doorlopen ze de slaapcyclus niet en missen ze veel diepe slaap en REM-slaap. Hierdoor worden ze de volgende dag wakker met een slecht humeur en hebben ze gedurende de dag last van concentratieproblemen en problemen met het geheugen.

Gespannen slapen
Dat je gespannen slaapt kan komen door stress, maar het kan ook komen door slechte gewoontes. Zo kan het komen door onregelmatige slaaptijden door bijvoorbeeld ploegendiensten of middagdutjes. Het is ook mogelijk dat je gespannen slaapt, doordat je te vroeg naar bed gaat of te laat opstaat. Verder kan het ook komen door het drinken van cafeïne of alcohol, het gebruik van drugs of het roken van sigaretten. ’s Avonds een zware maaltijd nuttigen kan ook leiden tot gespannen slapen, evenals het gebruik van beeldschermen vlak voor bedtijd. Doe ook geen te inspannende dingen voor het slapen gaan, zoals autorijden, werken of intensief sporten.

Zorg voor een goede slaaphygiëne
Uiteindelijk zal je beter slapen als je een goede slaaphygiëne ontwikkelt. Dit kun je doen door je dag af te bouwen door niet meer naar beeldschermen te kijken en nog een ontspannend wandelingetje te maken of een boek te lezen. Zo word je hoofd alvast rustig. Door de lichten te dimmen maakt je lichaam zich alvast klaar om naar bed te gaan. Neem een warm bad of douche voor je naar bed gaat en zorg voor een comfortabele, lichte en goed geventileerde slaapkamer met een temperatuur tussen de 16 en 18 graden. Probeer je zorgen niet mee te nemen naar bed en de cijfers op de klok te vermijden. Probeer rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan en overdag geen dutjes te doen. Sport of beweeg overdag voldoende en vermijd stimulerende middelen. Zo ontwikkel je een goede slaaphygiëne en zal je merken dat je beter gaat slapen.

Over de schrijver
Dit artikel is geschreven door Ralf van Veen. Ralf is eigenaar van Slaapt.nl. Met Slaapt.nl heeft Ralf de missie om slapend Nederland en België weer te laten genieten van hun slaap. Deze missie wordt nagestreefd door de ballendeken ofwel verzwaringsdeken aan te bieden.

Dit is een deken van 7 tot 9 kilo en is gemaakt voor het verminderen van slapeloosheid. De ballendeken geeft een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen waardoor je sneller inslaapt en gedurende de nacht minder vaak wakker wordt.

Verzwaringsdeken

Hoe werkt de ballendeken?

De tekst van deze video lees je hieronder:

De ballendeken of verzwaringsdeken is een deken die ongeveer tien procent van het lichaamsgewicht weegt. De druk van het gewicht zorgt voor een veilig en geborgen gevoel tijdens het slapen. Je kunt het gevoel vergelijken met het krijgen van een knuffel. De wetenschap achter de ballendeken is gebaseerd op diepe druk stimulatie.

Diepe druk stimulatie is een medische kalmeringstechniek. Deze techniek verhoogt de productie van melatonine (slaaphormoon) en serotonine (gelukshormoon). Tegelijkertijd remt het de productie van stresshormoon cortisol en verlaagt het angst. Diepe druk therapie werd oorspronkelijk ingezet om stress en angst te verminderen bij hooggevoelige personen. Het imiteert het gevoel dat een baby krijgt wanneer deze wordt ingebakerd. Dit gevoel draagt bij aan het sneller inslapen, dieper en vaster doorslapen en minder vaak vóór de wekker wakker worden.

De ballendeken of verzwaringsdeken van Slaapt is mede hierdoor een goede manier om, zonder gebruik van slaapmiddelen, de kwaliteit van je slaap op een natuurlijke wijze te verbeteren.

Ballendeken
Een ballendeken verbetert de kwaliteit van slaap op een natuurlijke manier

De drie hormonen nog even uitgelicht:

Serotonine gelukshormoon:
Serotonine heeft onder andere invloed op jouw stemming, zelfvertrouwen en slaap.

Melatonine slaaphormoon:
Een gezonde hoeveelheid melatonine draagt bij aan een goede nachtrust.

Cortisol stresshormoon:
Een verbeterde nachtrust vermindert de productie van cortisol. Cortisol veroorzaakt onder andere stress en angst.

Hoe zit de ballendeken in elkaar?

Ralf en Kelvin zijn niet over één nacht ijs gegaan. Zij hebben lang de tijd genomen bij het ontwikkelen van de ballendeken. Zo zijn er verschillende testrondes geweest en uiteindelijk bleek de deken met een constructie van zeven lagen de beste te zijn.

Het voordeel van deze constructie is dat de deken langer meegaat. Bovendien is de deken net zo warm als een normale deken.

Bij andere ballendekens of verzwaringsdekens zit de vulling niet vastgenaaid. Dat is bij de deken van Slaapt wel het geval. Ideaal want zo blijf het gewicht op zijn plek en valt het niet naast je lichaam. Hierdoor zul je het volledige effect van de diepe druk stimulatie ervaren. Dit geeft een zeer kalmerende gevoel.

Ballendeken
De zeven lagen van de ballendeken

De ballendeken voor alle seizoenen

De vulling van de Slaapt ballendeken bestaat uit micro glazen pareltjes. Deze pareltjes zijn erg zwaar, maar nemen niet veel ruimte in. Door de speciale constructie is er een groot verschil met andere ballendekens of verzwaringsdekens. Hij is namelijk 60% dunner dan andere verzwaringsdekens van hetzelfde gewicht.

Ballendeken
Het verschil met andere ballendekens

Bij de ballendeken kun je ook nog een passende bamboehoes meebestellen. Deze hoes werkt ventilerend wat zeer aangenaam is tijdens warmere avonden. De bamboehoes heeft zes lusjes waardoor je deze eenvoudig vast kunt maken.

Verzwaringsdeken

Diepe druk stimulatie

Eerder heb je kunnen lezen dat de wetenschap achter de ballendeken is gebaseerd op diepe druk stimulatie. Ik wil hier nog even een klein stukje dieper op ingaan.

De ballendeken van Slaapt is gebaseerd op het concept en de gedachtegang van een Amerikaanse hoogleraar met autisme. Zijn naam is Temple Grandin en hij is de ontwerper van de knuffelmachine. Hiermee kon hij bij overprikkeling zichzelf kalmeren. Met behulp van gevoerde planken oefent deze knuffelmachine druk uit op het lichaam. Het voelt net alsof je een stevige knuffel krijgt. En het is deze druk die ook wel de diepe druk stimulatie wordt genoemd. Het werkt ontzettend goed voor overgevoelige en/of autistische kinderen doordat ze het gevoel hebben dat ze gekalmeerd worden. Zij ervaren een positief en rustig gevoel. Hierdoor komt onder andere melatonine en serotonine vrij.

De ballendeken kun je eigenlijk zien als de moderne variant op de knuffelmachine. De werking is precies hetzelfde. Er zit alleen een extra voordeel aan de ballendeken. De knuffelmachine werd vooral ingezet bij overgevoelige en/of autistische kinderen, terwijl de ballendeken een product is voor iedereen!

Waarom de ballendeken van Slaapt?

Voor wie zich nog afvraagt waarom ik als Slaapcoach perse de ballendeken van Slaapt adviseer, het volgende:

Ralf en Kelvin hebben een ultiem doel. Zij willen graag dat iedereen met slapeloosheid met de ballendeken een betere nachtrust krijgt en uitgerust aan de dag begint. Zij hebben de ballendeken dusdanig ontwikkeld dat deze anders is dan andere ballendekens of verzwaringsdekens. Hij is namelijk 60% dunner en werkt ook nog eens ventilerend. Hierdoor is de ballendeken geschikt voor alle seizoenen.

Een extraatje: de ballendeken van Slaapt zorgt voor een verhoogde productie van melatonine (slaaphormoon) en serotonine (gelukshormoon). Tevens zorgt de ballendeken dat de productie van cortisol (stresshormoon) verlaagt.

Met de ballendeken van Slaapt:

  • Ervaar je een zeer geborgen gevoel
  • Val je sneller in slaap
  • Slaap je dieper
  • Slaap je de hele nacht door
  • Sta je uitgerust op
  • Begin je de dag vol energie
  • Heb je minder last van angst en/of stress

Met een proefperiode van 100 nachten loop je geen enkel risico. Zelf vind ik dit de beste reclame die er is. Iemand die niet overtuigt is van zijn of haar product zal dit nooit aanbieden.

Ballendeken

Wat goed om te weten is: in de praktijk duurt het vaak 1 tot 2 weken voordat je volledig gewend bent aan de ballendeken. Neem die tijd dan ook vooral en geef het niet te snel op.

Veelgestelde vragen over de ballendeken

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel toch nog met een paar vragen zit. Natuurlijk wil je voordat je de ballendeken online gaat kopen helemaal zeker zijn van je zaak. In onderstaande tekst zijn antwoorden op de meest gestelde vragen verwerkt. Hierdoor zal alles helder voor jou zijn. Ik hoop dat de ballendeken ook jou kan helpen en je binnenkort weer heerlijk slaapt!

Levering ballendeken
Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoe lang het duurt voordat jij de ballendeken in huis hebt. Dan heb ik goed nieuws. De levering is enorm snel. Als jij voor 14.00 uur je bestelling plaatst, heb je de volgende werkdag jouw ballendeken al in huis.

Gewicht ballendeken
Een ballendeken wordt ook wel een verzwaringsdeken genoemd. Logisch dat je dan benieuwd bent hoe zwaar zo’n deken weegt. Slaapt verkoopt twee varianten dekens. Zij hebben een ballendeken van 7 kilogram en een ballendeken van 9 kilogram. Kies het gewenste gewicht op basis van jouw eigen lichaamsgewicht. Nu vraag je je misschien af: maar welk gewicht is dan het meest geschikt voor mij? Als richtlijn raden Ralf en Kelvin bij een lichaamsgewicht van onder de 80 kilogram de ballendeken van 7 kilogram aan. Is jouw gewicht boven de 80 kilogram? Kies dan voor de ballendeken van 9 kilogram.

Gratis verzending ballendeken
Extra fijn is de gratis verzending. Zodra jij de ballendeken in het winkelmandje stopt, komen er dus geen extra kosten bij. Wat een service! De ballendeken wordt in een verpakking opgestuurd die hier speciaal voor gemaakt is. Door het redelijk strak inpakken is de kans op schade minimaal.

Ook het retourneren kost jou geen geld. Stel dat de ballendeken niet bevalt, dan mag je deze gratis terugsturen. Dit is één keer mogelijk. Voor een tweede keer retourneren moeten er helaas kosten in rekening gebracht worden. Dit zal ongeveer rond de vijf euro zijn. Maar ik denk dat iedereen dat wel zal begrijpen.

Wasvoorschrift ballendeken
Hygiëne is enorm belangrijk. Daar hoort uiteraard het regelmatig verschonen van je beddengoed bij en een enkele keer het wassen van je dekbed. Let echter goed op: de ballendeken mag niet in de wasmachine! Als het nodig is kun je het beste de ballendeken met koud water (en met de hand) wassen. Stop de deken ook absoluut niet in de droger. Daar is het product te zwaar voor.

De ballendeken is niet geschikt om met twee personen onder te slapen. Dus willen jij en je partner beiden zo’n deken? Schaf dan ieder je eigen exemplaar aan.

Tot slot …

Last van slapeloosheid? Probeer absoluut een ballendeken. In principe kan iedereen gebruik maken van deze verzwaringsdeken. Eerst werd de focus vooral gelegd om met de ballendeken gehandicapte groepen te helpen. Echter werd al snel duidelijk dat het iedereen kan helpen om beter te slapen. De deken van Slaapt is door het gewicht alleen niet geschikt voor baby’s.

Heb je een stoornis zoals bijvoorbeeld autisme, ADHD of een depressie? De ballendeken zal absoluut een positief effect hebben op jou. Door het gebruik verhoog je de productie van melatonine (slaaphormoon) en serotonine (gelukshormoon). Tevens verlaag je de productie van cortisol (stresshormoon). Iedereen die beter wil slapen, raad ik dan ook zeker deze verzwaringsdeken aan!

Verzwaringsdeken

 

Deel dit bericht

Gerelateerde Blogs

Beste plaswekker kind

Beste plaswekker

02 maart 2021
Propeaq lichttherapiebril

Propeaq lichttherapiebril

10 februari 2021
Vitamine D tekort

Vitamine D tekort

03 februari 2021
Beste slaaphouding

Beste slaaphouding

20 januari 2021
Mag je een slaapwandelaar wakker maken?

Slaapwandelen

13 januari 2021
Innerlijke rust

Innerlijke rust

07 januari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg Slapenisgoed.NL

Auteur: Mireille Hovius

Mireille Hovius is gecertificeerd slaapcoach en heeft zelf jarenlang last gehad van slapeloosheid. Met haar blogs op Slapenisgoed.NL wil ze mensen met slaapproblemen informeren en inspireren om beter te gaan slapen. Tevens heeft zij een online slaaptraining ontwikkelt om zelf actief mee aan de slag te gaan. Maar natuurlijk ben je ook altijd welkom voor een 1-op-1 coaching.

GRATIS!

20 waardevolle tips voor jou:

Snel in slaap vallen

TIJDELIJK MET 50% KORTING!

Reken voor eens en altijd af met je slaapprobleem

Slimmer Slapen

Slaapcoach | CRKBO Geregistreerde Instelling

slaapcoach

RECENTE ARTIKELEN

Beste plaswekker

Plast jouw zoon of dochter reg...

Propeaq lichttherapiebril

Wel eens gehoord van deze inno...

Vitamine D tekort

Maar … niet alleen slecht sl...