De beste wake-up lights om prettig wakker te worden

Wake Up Lights

Wake-up lights zijn bijzonder populair en het is mijn beste aankoop ever. Heb jij ook zo’n hekel aan het harde geluid van de wekker? Ik vind het verschrikkelijk. Of dat nu het geluid is van zo’n ouderwetse bellenwekker of het geluid van de radio dat opeens keihard aanschiet. Ik kan er maar niet aan wennen.

Volgens mij is het gewoon ook helemaal niet zo goed voor je lijf. Je ligt heerlijk te slapen en schiet zomaar ineens in een stressreactie. Net als bij in slaap vallen moet het ontwaken toch ook op een veel rustigere manier kunnen? Gelukkig is daar wat op gevonden! Wake-up lights zorgen ervoor dat mensen een stuk prettiger wakker worden.

Geïnspireerd door de zonsopgang word je door een unieke combinatie van licht en geluid op een natuurlijke manier gewekt. Veel wake-up lights hebben bovendien ook nog een functie om ontspannen in slaap te vallen. Er zijn steeds meer mensen die hier veel moeite mee hebben. Een beetje hulp kan dus absoluut geen kwaad.

Beste wake-up lights op een rij:

1- Philips HF3520-01 Wake-up Light

Dit fantastische wake-up light heeft maar liefst vijf natuurlijke wekgeluiden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de Philips HF3520/01 Wake-up Light zeer effectief is. Ruim 92% van de gebruikers staat makkelijker op door de unieke combinatie van licht en geluid.

Binnen 30 minuten verandert het licht in je slaapkamer. Dit wake-up light gaat van zacht ochtendrood via oranje naar uiteindelijk een helder geel licht. Een gekleurde zonsopkomst op jouw eigen slaapkamer. Als dat niet lekker wakker worden is! Lees hier de 620 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • 20 helderheidsinstellingen om in te stellen naar je eigen voorkeur
 • Energieker en met beter humeur wakker
 • Inclusief FM-radio
Wake Up Lights HF3520

Bestel hier de Philips HF3520/01 Wake-up Light het goedkoopst >>

2- Philips Somneo HF3671/01 Wake-up Light

Voor wie tevens moeite heeft met in slaap vallen is de Philips Somneo HF3671/01 een echte aanrader. Speciaal gemaakt om ontspannen te worden voor het slapengaan, goed te slapen en natuurlijk energiek wakker te worden. Extra leuk is de connectie met de SleepMapper app. Hierdoor is het mogelijk om meerdere alarmen, lichtthema’s en geluiden in te stellen.

Dit wake-up light heeft tevens een AmbiTrack-sensor welke de belangrijkste factoren in je slaapkamer meet. Hierbij kun je denken aan de temperatuur, vochtigheid en geluids- en lichtniveau. Op deze manier krijg je via de app inzicht in je slaapomgeving. Je ontvangt tips voor aanpassingen zodat je voortaan beter kunt slapen. Lees hier de 31 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • Inclusief RelaxBreathe technologie. Een hulp om rustig adem te halen zodat je ontspannen in slaap valt.
 • Natuurlijke stimulatie van zonsondergang en zonsopgang
 • Inclusief USB poort om mobiel op te laden
Wake Up Lights HF3671

Bestel hier de Philips HF3671/01 Wake-up Light het goedkoopst >>

3- Living Nine Wake-Up Light

Met de wake-up light van Living Nine wordt je slaapkamer binnen 30 minuten gevuld met helder geel licht. Een perfecte simulatie van de zonsopkomst waardoor jij heel geleidelijk wakker wordt gemaakt. Het zorgt niet alleen voor ontspannen wakker worden. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen die op deze manier gewekt worden, fitter en energieker de dag starten.

Ideaal aan dit wake-up light is de dubbele alarmfunctie. Handig voor als jij en je partner op verschillende tijden moeten opstaan. Maar natuurlijk ook te gebruiken voor een alarm doordeweeks en een alarm voor in het weekend. Met maar liefst zeven verschillende geluiden en zeven verschillende kleuren is een hekel aan vroeg opstaan voorgoed verleden tijd. Lees hier de 11 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • Tevens te gebruiken als slaaphulp
 • Dubbele alarmfunctie
 • Aanpasbare helderheid
Lichtwekker Living Nine

Bestel hier de wake-up light van Living Nine het goedkoopst >>

4- Philips Somneo HF3654/01 Wake-up Light

Een volledig compleet wake-up light is de Philips Somneo HF3654/01. De RelaxBreath slaaphulp helpt jou om ontspannen in slaap te vallen. Terwijl je met gepersonaliseerd licht en geluid heerlijk wakker kunt worden. Ideaal aan dit wake-up light is dat je het tevens kunt gebruiken als nacht- en/of leeslamp. Comfortabel lezen voor het slapengaan en rustig in slaap vallen als het licht op de door jou ingestelde tijd langzaam dimt.

Met een intuïtief touchscreen is het mogelijk om snel en intuïtief de parameters van je keuze in te stellen. Midden in de nacht zal de Philips Somneo HF3654/01 bij aanraking net voldoende licht geven om je weg te vinden. Handig als je vaak ’s nachts naar de wc moet. Lees hier de 166 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • Inclusief nacht- en leeslamp
 • Touchscreen bediening
 • Rubberen anti-slipmat
Wake Up Lights HF3654

Bestel hier de Philips Somneo HF3654/01 Wake-up Light het goedkoopst >>

5- Gadgy Wake-up Light

Met dit wake-up light van het merk Gadgy is het nooit meer wakker schrikken. Een speaker van zeer hoge kwaliteit laat een natuurlijk wekgeluid horen wat in volume toeneemt. Samen met het geleidelijk toenemende licht een heerlijke manier om te ontwaken.

Met maar liefst 16 miljoen kleuren zit jouw favoriete kleur er altijd bij. Met één druk op de knop kun je deze kleur opslaan en heb je meteen een sfeervolle nachtlamp in jouw slaapkamer. Extra handig is het batterijvak aan de onderkant. Ook bij stroomuitval blijf je verzekerd van de beste wekmethode. Lees hier de 21 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • Inclusief digitale klok 12h/24h
 • 6 slaapgeluiden en 10 wekgeluiden
 • Inclusief twee siliconen voetjes waardoor wake-up light goed en stevig blijft staan
Lichtwekker Gadgy

Bestel hier de Wake-up Light van Gadgy het goedkoopst >>

Tot slot …

Zie je het ook wel zitten om op deze zachte manier gewekt te worden als je deze beschrijvingen leest? Dan is het misschien wel de hoogste tijd om zo’n heerlijk wake-up light aan te schaffen! Stop met afzien in de ochtend en ontwaak met een gesimuleerde zonsopgang en rustgevende geluiden. Op deze manier begin jij de dag vrolijker en energieker.

Vooral avondmensen hebben heel veel profijt bij een wake-up light. Zelf ben ik ook zo’n type. Elke ochtend heb ik weer grote moeite om mijn bed uit te komen. Voor mijn gevoel gaat mijn wekker echt altijd te vroeg. Helemaal in de donkere wintermaanden is het mijn grote vijand. Ideaal dus dat licht wat geleidelijk steeds meer toeneemt.

En waar ik vooral blij mee ben … mijn hart blijft lekker rustig. Die schoot altijd omhoog bij het afgaan van de wekker. En ook voor mijn ogen is dit veel rustiger. Niet meteen een fel licht, maar licht waar je langzaam aan kunt wennen. Met een wake-up light sta je een stuk gezonder op!

De meest verkochte Wake-Up Lights zijn die van het merk Philips.

Bekijk hier het gehele assortiment Philips Wake-Up Lights >>

Ken je meer avondmensen die een gruwelijke hekel aan de wekker hebben? Ik zou het fijn vinden als je dit bericht deelt. Ook zij kunnen op deze manier de top 5 beste Wake-Up Lights bekijken. Je kunt dit doen met behulp van onderstaande buttons.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis!

Perfect slapen in de spotlights

Extra voordelig

Over de auteur

Mireille Hovius is gecertificeerd slaapcoach en heeft zelf jarenlang last gehad van slapeloosheid. Met haar blogs op slapenisgoed.nl wil ze mensen met slaapproblemen informeren en inspireren om beter te gaan slapen.

Volg mij

Recente artikelen