Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Hoe-krijg-ik-meer-zelfvertrouwen

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? En slaap ik meteen ook beter!

Zelfvertrouwen en slaap. Misschien denk jij nu: ‘wat heeft dat nou met elkaar te maken?’ Ik kan het je heel kort en bondig uitleggen. Wie meer zelfvertrouwen heeft, ervaart minder stress. En wie minder stress heeft, slaapt beter. Stress is echt een killer voor een gezonde nachtrust. In dit artikel krijg je dan ook antwoord op de vraag: hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is een woord die je ontzettend vaak tegenkomt. Het is beslist geen modewoord, maar een echt concept dat verband houdt met geestelijke gezondheid, welzijn en een positieve manier van in de wereld staan. Zelfvertrouwen omvat zowel voelen als doen.

Zelfvertrouwen is dan ook niet zozeer een enkel idee. Het is een proces dat te maken heeft met hoe iemand over zichzelf en anderen denkt. Maar ook hoe hij ondanks uitdagingen en onzekerheden functioneert.  Zelfvertrouwen geldt dus voor je innerlijke, je privéwereld én voor de buitenwereld om je heen.

Het gaat erom dat je je bewust bent wanneer je het moeilijk hebt en je de kracht hebt om je in te zetten om er iets aan te doen. Zelfvertrouwen is dan ook de moed om jezelf te leren kennen, in jezelf te geloven en te handelen naar je overtuigingen. Een definitie van zelfvertrouwen is een positief gevoel over jezelf en de wereld dat leidt tot moedige acties die voortkomen uit een gevoel van zelfrespect.

Het geeft niet als je het moeilijk vindt om dat alleen voor elkaar te boksen. Er is altijd hulp om je zelfvertrouwen te vergroten, ook voor jou.

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Wat betekent zelfvertrouwen?

Wat zelfvertrouwen betekent lees je in het overzicht hieronder:

Jezelf waarderen om wie je bent. Ongeacht de blunders die je maakt of het soort werk wat je doet (of juist niet doet).

 • Jezelf volledig kennen, maar ook jezelf volledig accepteren. Zowel je sterke als je zwakke punten.
 • Moedig genoeg zijn om voor jezelf op te komen en assertief te zijn.
 • Je goed voelen over jezelf. Je waardig voelen ondanks onvolkomenheden.
 • Wetende dat je het respect en de vriendschap van anderen waard bent.

Wat zelfvertrouwen NIET is

Soms vinden mensen het lastig om goed te begrijpen wat zelfvertrouwen precies is. Het kan in die situatie helpen om te ontdekken wat zelfvertrouwen juist niet is. Zelfvertrouwen is dus niet:

 • Geloven dat je perfect bent. Of misschien denken dat je perfect zou moeten zijn.
 • Je leven leiden zonder pijn, problemen en moeilijkheden (zelfvertrouwen helpt je overigens wél om met pijn, problemen en moeilijkheden om te gaan).
 • Egoïstisch zijn (integendeel zelfs. Want als jij zeker bent van wie je bent en wat je kunt, is de kans jist groter dat je contact zoekt met andere mensen).
 • Jezelf vasthouden aan onrealistische verwachtingen en normen.

Kwaliteit van leven

Hoe belangrijk vind jij het om meer zelfvertrouwen te krijgen? Dit kan voor ieder persoon weer anders zijn. Het centrale vraagstuk betreft de kwaliteit van leven. Zelfvertrouwen beïnvloedt het leven dat iemand voor zichzelf creëert.

Een gebrek aan zelfvertrouwen heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van je leven. Als je weinig zelfvertrouwen hebt, kun je de volgende gevoelens ervaren:

 • Aan jezelf twijfelen
 • Verlies van plezier
 • Minderwaardigheid ten opzichte van anderen
 • Onwaardigheid
 • Apathie
 • Angst en depressie (of andere psychische problemen)

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen met hulp van buitenaf?

Misschien ben je op een punt gekomen om hulp te zoeken bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Dat is helemaal niet raar. Juist heel moedig en knap, want soms lukt het gewoon niet in je eentje. Er zijn heel veel mensen die hun zelfvertrouwen hebben vergroot met hulp van anderen. En eigenlijk allemaal liepen ze daarvoor tegen allerlei obstakels aan.

Als je al hebt gegoogeld op internet en tips hebt gezocht om meer zelfvertrouwen te krijgen, is het heel goed mogelijk dat je uiteindelijk helemaal gefrustreerd bent geraakt. Er zijn ontzettend veel artikelen te vinden, maar veelal met cliché tips die niet echt goed werken. Zonde …  je bent hier heel veel tijd aan kwijt en schiet er niets mee op.

Verder valt het op dat er op internet ook heel veel ontoegankelijke droge wetenschappelijke artikelen zijn. Voor velen geen touw aan vast te knopen en dus werken dit soort artikelen alleen maar heel demotiverend. En zelfs als je stuit op interessante content, staan er weer geen concrete oefeningen bij.

Online programma ‘Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?’

Uiteindelijk lijkt een online programma dan ook de beste optie. Maar wat moet je daar veel geld voor betalen! Gelukkig heb ik voor jou een hele mooie oplossing. Door een samenwerking kan ik jou het Zelfvertrouwen Handboek van Christianne Maaskant absoluut aanbevelen. Christianne is psycholoog en heeft een prachtig programma ontwikkelt. Natuurlijk kan ik hier van alles over vertellen, maar ik verwijs je liever gewoon door naar haar website. Alles gebeurt met een reden. Jij bent niet voor niets op deze pagina terecht gekomen. Ik weet zeker dat jij heel gelukkig wordt van dit zelfvertrouwen handboek.

Zelfvertrouwen-handboek

Over Christianne Maaskant

Christianne heeft aan de Universiteit Utrecht psychologie gestudeerd. Zij startte haar carrière als psycholoog bij de politie. Een plek waar je veel ziet en hoort en dus ontdekte Christianne precies de zaken waren jonge mensen tegenaan lopen. Wat opviel is dat veel issues te maken hebben met het thema zelfvertrouwen. Logisch dat zij steeds meer interesse kreeg in dit onderwerp.

Op dat moment had ze het nog niet door, maar werd er dus al een zaadje geplant om mensen te helpen hun zelfvertrouwen te vergroten. Na een aantal omwegen in haar carrière startte zij De Groei Psycholoog. Met deze achtergrond van Christianne kun je er zeker op vertrouwen dat haar online programma absoluut de moeite waard is. En dan ook nog eens voor een schappelijke prijs waardoor dit zelfvertrouwen handboek beschikbaar is voor iedereen.

Extra: 4 gratis e-books

Wat extra leuk is: bij de aanschaf van het programma krijg je maar liefst 4 gratis e-books. Dit zijn:

 • Overwin je angst om te falen
 • Mensen pleasen: de kunst van nee zeggen
 • Zelfkritiek ontmaskerd: tem je interne criticus
 • De kracht van positief denken
Zelfvertrouwen-handboek

De normale prijs van zo’n e-book is € 12,50. Je krijgt dus voor € 50,00 nog eens heel veel extra waardevolle informatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis!

Perfect slapen in de spotlights

Extra voordelig

Over de auteur

Mireille Hovius is gecertificeerd slaapcoach en heeft zelf jarenlang last gehad van slapeloosheid. Met haar blogs op slapenisgoed.nl wil ze mensen met slaapproblemen informeren en inspireren om beter te gaan slapen.

Volg mij

Recente artikelen