Gepubliceerd op: januari 7, 2021

Innerlijke rust voor gezond slaappatroon

Laatste update: maart 7, 2023

Als je moeite hebt met in slaap vallen of ’s nachts meerdere keren wakker wordt, kan het zijn dat je te onrustig bent. Om in slaap te vallen is het heel belangrijk dat je rustig bent in je hoofd. Veel mensen met slapeloosheid zijn dan ook op zoek naar innerlijke rust. Want als je die kunt vinden, ben je gegarandeerd van een gezonder slaappatroon. Je valt makkelijk in slaap en wordt de volgende ochtend uitgerust wakker.

Stress, depressie of angst … er zijn zoveel factoren die ons vandaag de dag lastig vallen, waardoor je misschien meer dan ooit op zoek bent naar innerlijke rust. Dat is positief! Alleen al het gegeven dat je ernaar op zoek bent, is een stap in de goede richting. Maar onthoud goed dat innerlijke rust niet iets is wat je zo even ‘aan’ kunt zetten. Het is niet zo dat je tegen jezelf zegt: ‘ik wil nu innerlijke rust,’ en het is er. Innerlijke rust is een bepaalde toestand die je moet bereiken en die je steeds meer kunt verbeteren. Je kunt hier zelfs levenslang mee bezig zijn.

Nu vraag je je dan ook vast af: maar hoe vind ik nou innerlijke rust? En wat betekent het eigenlijk precies? In dit artikel zul je er van alles over lezen. Stel het jezelf ten doel, je zult beloond worden. Niet alleen met een gezond slaappatroon. Innerlijke rust kent namelijk nog zoveel meer voordelen.

Tip van Mireille (Slaapcoach):
Wil je hulp bij het bereiken van innerlijke rust? Dit heb je nodig >>

21 dagen volledige garantie
Klik op de afbeelding voor meer informatie of bekijk het hier >>

Rust cruciaal in dit leven

We leven in een snelle tijd. En die moderne wereld eist een zwarte tol van ons allemaal. Slimme technologie, internet (overal waar we maar gaan) en een opkomende werkcultuur met volledige toegang … het zijn zomaar een aantal factoren die van ons verwachten dat we waar mogelijk ‘aan’ staan. Lunchpauzes worden korter, in weekenden wordt nog extra gewerkt en soms worden vakanties zelfs uitgesteld tot het pensioen. Vaak kun je niet eens altijd een keuze maken. Veel mensen ervaren stress, zijn bezorgd, angstig of in de war. Het is onzeker of je over 5, 10 of 20 jaar jouw baan nog hebt. Hetzij vanwege een economische crisis of door een vergaande automatisering.

Eigenlijk voelt het alsof we amper ruimte hebben om te ademen. Alsof we nooit eens verstandig kunnen vertragen. Gewoon omdat de wereld steeds sneller en sneller blijft draaien. Veel mensen proberen het bij te houden, maar vaak doen ze zichzelf daar veel geweld mee aan. Een groeiende groep mensen krijgt geestelijke gezondheidsproblemen en helaas neemt het aantal zelfmoorden ook toe. Verwachtingen en eisen worden hoger en hoger. Ervaar jij ook een enorme druk? Weet dat innerlijke rust nog nooit zo cruciaal geweest is in ons leven.

We zijn het gewoon helemaal kwijt hoe het is om een leven te leiden waarin we niet altijd maar overbelast zijn, overwerkt of ondergewaardeerd worden. Dat kan door degene om je heen of door jezelf. Het kan zijn dat de mensen in de premoderne wereld niet op zoek hoefde te gaan naar innerlijke rust. Niet als een doel in ieder geval; de wereld eiste immers nog niet zoveel van hen. Maar tegenwoordig moet de zoektocht naar innerlijke rust een actief onderdeel van je leven zijn. Alles om je heen werkt immers voortdurend en dat verstoort jouw innerlijke rust en zorgt voor chaos. En geloof mij; met chaos in je hoofd is in slaap vallen een hele opgave. Laat staan dat je de hele nacht rustig doorslaapt.

Niet altijd religieus of spiritueel

Vaak wordt bij innerlijke rust een associatie gelegd met bijvoorbeeld boeddhisme, maar innerlijke rust is niet altijd een religieuze of spirituele keuze. Hoewel veel mensen een soort spiritualiteit vinden bij het beoefenen van innerlijke rust, kunnen de ideeën achter innerlijke rust ook gewoon toepasbaar zijn op je dagelijkse leven. Om goed te begrijpen wat innerlijke rust is, moet je eerst begrijpen wat innerlijke rust NIET is.

Innerlijke rust

Innerlijke rust is NIET:

– Kalm zijn en nooit meer eens plezier hebben.

– Geen energie meer hebben omdat je het allemaal binnenhoudt.

– Passief zijn en het leven aan je voorbij laten gaan.

– Kansen afwijzen om je leven te laten groeien en nieuwe dingen te doen.

– Een rustig, gereserveerd en zelfs verlegen persoon worden.

Simpel gezegd: innerlijke rust heeft weinig te maken met de dingen die andere mensen zouden zien als ze naar je kijken. Jouw externe zelf hoeft niet perse beïnvloed te worden door het beoefenen van innerlijke rust. Als je extern verandert is dat gewoon een actieve keuze die gemaakt wordt nadat je intern verandert.

Wat is innerlijke rust precies?

Maar wat is het dan wel? Het is niet gek als jij je dat afvraagt. Er zijn legio mensen die zich afvragen wat innerlijke rust nou precies is. In principe is het heel eenvoudig uit te leggen. Bij innerlijke rust wordt het geluid in je hoofd zachter. Je ervaart kalmte in jezelf. Het is een gevoel dat jij vrede hebt met wie je bent en wat je doet. Bij innerlijke rust zit je lekker in je vel en straal je rust uit. Je zult voor het eerst ontdekken dat je de ruimte tussen je gedachten kunt zien.

Innerlijke rust geeft je de stilte die je nodig hebt in een wereld van constant oorverdovend lawaai. Het stelt je in staat om meer door te dringen in je eigen geest en te zien hoe snel alles is geworden. Met innerlijke rust merk je waarom je stress of angst voelt en kun je werken aan een opgeruimde geest. Innerlijke rust is echt dé redding voor mensen met geestelijke problemen of die verdrinken in hun werk. Het is een manier om even afstand te nemen van je actieve zelf en kalm te worden. Eerder las je wat innerlijke rust NIET is. Hieronder lees je wat innerlijke rust WEL is.

Innerlijke rust

Innerlijke rust is WEL:

– Een vollediger versie van het zelf worden. Niet door er iets aan toe te voegen, maar door het opnieuw te ontdekken.

– Geluk en tevredenheid bereiken. Niet door dingen en prestaties, maar door opnieuw verbinding te maken met het zelf.

– Zijn wie je maar wilt zijn, maar een betere versie van jezelf zijn door de helderheid en  aanwezigheid van een kalm innerlijk zelf te hebben.

– De oppervlakkige pijnen en zorgen loslaten die je geest verzwaren.

– Alles accepteren; je leven, je carrière, je lichaam, je alles. Zodat je echt en uitvoerbaar ten goede kunt veranderen.

Innerlijke rust vinden is een proces. Niemand kan jou daarmee helpen. Ieder zal het op zijn of haar eigen manier vinden. Echter zijn er een paar veel voorkomende obstakels waarmee de meeste mensen worden geconfronteerd. Het is belangrijk dat je deze vicieuze denkpatronen leert te doorbreken. Dat is de sleutel tot het bereiken van innerlijke rust. Houd daarom tijdens je reis op zoek naar innerlijke rust rekening met de volgende negatieve overtuigingen.

7 Negatieve overtuigingen die jouw innerlijke rust zullen blokkeren

1
Ik zou nooit boos moeten worden.
Vraag jezelf eens af hoe jij omgaat met woede. De meeste mensen onderdrukken dit namelijk. Vaak probeer je je te richten op goede gevoelens en probeer je positief te denken. Dat is heel begrijpelijk. Je hele leven word je al geleerd om alles van de positieve kant te bekijken. Dat de sleutel van geluk simpelweg is om je woede te verbergen en een betere toekomst te visualiseren. De meest gangbare ‘goeroes’ roepen ook allemaal dat je positief moet denken voor een goede persoonlijke ontwikkeling.

Maar alles wat jij geleerd hebt over woede klopt niet. Het is juist belangrijk om van jouw woede je grootste persoonlijke kracht te maken. Het onderdrukken van je woede brengt helemaal geen innerlijke rust. Boos zijn is niet hetzelfde als anderen de schuld geven of een slachtoffer worden. Het gaat erom de energie van woede te gebruiken om constructieve oplossingen voor je problemen te bedenken en positieve veranderingen in je eigen leven aan te brengen. Wat zeer interessant is, is de gratis masterclass van Rudá Iandê. Hierin maak je van je woede je bondgenoot. Dit is de link naar de masterclass. Het is 100% gratis en er zijn geen verplichtingen.

2
Ik moet gelukkiger zijn.
We zijn snel geneigd om ons te vergelijken met de mensen om ons heen. Het is in onze moderne cultuur bijna een ongezonde obsessie geworden. Zelfs als we momenteel tevreden en gelukkig zijn, laten we onszelf somber voelen, alleen omdat we ons niet ‘’zo gelukkig” voelen als we denken dat we ons zouden moeten voelen. We moeten dat loslaten en onze gevoelens alleen beoordelen op wat ze zijn. En niet denken wat ze zouden moeten zijn. Het gras bij de buren lijkt altijd groener. Maar is dat echt zo? Diezelfde buurman of buurvrouw kijkt misschien wel met jaloezie naar jouw leven. Onthoud altijd maar goed: niets is wat het lijkt.

3
Ik ben niet goed genoeg.
We zijn nooit echt zo goed als we willen zijn. Daarom lijkt zo’n weg naar zelfverbetering een levenslang proces. Maar vaak gebruiken we de uitdrukking “Ik ben niet goed genoeg”, om onszelf te kleineren en om te voorkomen dat we het proberen. We hebben het gevoel dat we er niet bij horen, dus injecteren we deze giftige lijntjes in onze psyche.  Hierdoor belemmeren we onszelf mentaal en stimuleer je dus in principe je geest om op te geven. Het is nou eenmaal gemakkelijker om op te geven en medelijden met jezelf te hebben dan er gewoon overheen te komen en de betere versie van jezelf te worden die je wilt zijn.

4
Ik zal blij zijn als ik dit krijg.
Het is normaal om geluk te zien als een maatstaf die wordt bepaald door de dingen die we hebben (en de dingen die we willen hebben). Maar je weet gerust ook dat geluk dat voortkomt uit “dingen” (of dat nu een nieuwe laptop is of een nieuwe auto) vluchtig is. Zodra de nieuwigheid eraf is, ben je terug waar je was. Maar dan ga je weer op wat anders jagen. Begrijp echter dat geluk van binnenuit moet komen en niet van buitenaf. Wat je moet ‘krijgen’, is opnieuw contact maken met wie je bent en uitzoeken wat je wilt met je leven.

Innerlijke rust

5
Ik moet nu iets doen.
In onze cultuur draait het om prestatie en productiviteit. Dat zit zo in onze psyche gebakken; ‘ik moet nu iets doen.’ Er is dan ook geen limiet aan wat “nu” is. Dat “nu” kan midden in het diner met jouw gezin zijn of vlak voordat je naar bed gaat. We zijn zo geprogrammeerd om de onophoudelijke behoefte te voelen om altijd iets productiefs te doen. Dat is niet omdat we dat altijd maar zo graag willen, maar meer omdat we ons een mislukking voelen als we dat niet doen. Dit is echt een van de grootste dingen wat je los moet laten als je ooit innerlijke rust wilt ervaren.

6
Mijn ware emoties zullen mijn kwetsbaarheden en zwakheden onthullen.
Herken je dat? Je ware gevoelens over dingen verbergen omdat je niet zwak of klein wilt overkomen op de mensen om je heen. We hebben immers geleerd om sommige gevoelens als sociaal ongepast te zien. Denk hierbij aan verdriet, angst en woede. Dus wat doen we? Juist, we proberen dat te verbergen voor de rest van de wereld. Dit is echter funest om je innerlijke rust te vinden. Wees authentiek! Laat zien wie je bent. Alleen dan zul je de rust in jezelf vinden..

7
Ik schaam me voor mijn verleden
We kennen allemaal spijt. Dat is menselijk. Zelfs de besten onder ons hebben wel eens dingen gedaan of gezegd waar ze later spijt van kregen. Als je deze herinneringen echter vasthoudt, voorkom je dat je groeit. Als jouw reis naar innerlijke rust geplaveid is met angstaanjagende herinneringen en beschamende spijt, zul je nooit het licht aan het einde van de tunnel vinden. Accepteer dat deze herinneringen deel uitmaken van wie je bent. Leer vrede te vinden met de aanwezigheid van deze herinneringen in plaats van ze in de schaduw te verbergen. Er mag geen deel van jouw leven zijn dat je voor jezelf verbergt.

De weg naar innerlijke rust

Innerlijke rust is er niet van de een op andere dag. Het is niet zo dat je vandaag nog onrustig wakker wordt en morgen rustig en vredig. Innerlijke rust is een proces. Om dit te bereiken is voor het grootste deel veel ‘vergeten’ nodig. Je gooit slechte gedachten en slecht gedrag weg die je ervan weerhouden dat gevoel van rust en stilte te voelen. Heel veel mensen vertonen onbewust zelfdestructief gedrag waardoor ze geen innerlijke rust kunnen bereiken. Deze giftige gewoonten ondermijnen onze mentale kracht en richten onze aandacht op de verkeerde dingen, waardoor dat gevoel van onbalans en onrust ontstaat.

Het goede nieuws is dat het bereiken van innerlijke rust geen moeizaam proces is. Er zijn kleine aanpassingen in je kunt aanbrengen in je dagelijks gedrag. Die zullen niet alleen je gemoedstoestand verbeteren, maar ook je algehele kwaliteit van leven.

Vind je het moeilijk om alleen te doen en wil je hulp bij het bereiken van innerlijke rust? De trainingen van Frank de Moei zijn bijzonder populair. Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie. (Met 21 dagen volledige garantie)

Klik op de afbeelding voor meer informatie of bekijk het hier >>

5 aanpassingen op jouw weg naar innerlijke rust

1
Zeg vaarwel tegen wrok
Wrok koesteren is een vorm van zelfvertrouwen. Als we boos blijven op mensen, overtuigen we onszelf ervan dat we ze straffen. Maar in werkelijkheid verspil jij alleen maar mentale energie aan iemand die het niet kan schelen wat jij van hem of haar vindt. Opgebouwde wrok weerhoudt je ervan om innerlijke rust te bereiken. Je zit als het ware vast in een geïsoleerde gebeurtenis. Je beschermt je zelf als het ware tegen nieuwe ervaringen en kansen, zo kom je dan ook niet verder.

2
Pas op dat je geen pleaser wordt

Ook al zou je je hele leven proberen om iedereen die je kent te plezieren, dan nog zal niet iedereen je altijd maar leuk vinden. Als je bewondering en acceptatie van anderen zoekt, kun je nooit uit eigen vrije wil handelen. Constant maar over je schouder kijken om te checken hoe jouw baas, je ouders, vrienden of leeftijdsgenoten reageren op wat je doet, zorgt ervoor dat je nooit volledig zult zijn zoals je bent. In die positie innerlijke rust vinden is een zeer moeilijke opgave.

3
Stop met buitensporige zelfbeschuldiging

Er bestaat zoiets als te veel verantwoordelijkheid. Het is prima om een stapje verder te gaan en de verantwoordelijkheid voor fouten te accepteren, maar het is niet gezond om er zo zelfingenomen in te zijn. Vind een evenwicht door de gevolgen van jouw acties te erkennen, terwijl je er ook rekening mee houdt dat er soms dingen zijn waarop je geen controle hebt.

4
Stop met een slachtoffermentaliteit

Aan de andere kant heb je de slachtoffermentaliteit. Als je constant externe redenen vindt om je gedrag en je te leven te rechtvaardigen, zul je nooit leren hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen daden. Een slachtoffermentaliteit houdt je vast in je eigen geest en overtuigt je ervan dat jij het bent versus de wereld. Deze manier van denken zorgt ervoor dat je het leven niet meer openlijk kunt ervaren. Juist als je op zoek bent naar innerlijke rust is dit zo belangrijk.

5
Stop met het najagen van perfectie

Als je naar perfectie streeft, train je jouw geest om met niets anders genoegen te nemen. Het gevolg is dat je gemakkelijk ontmoedigd kan raken en werk je alleen nog maar aan dingen die zelfverzekerde zelfbevrediging bieden. Innerlijke rust gaat over comfortabel zijn met je sterke en je zwakke punten. Het is op je gemak zijn in wie je nu bent en geduldig zijn in het vormen van wie je kunt worden.

Hoe bereik je innerlijke rust?

Innerlijke rust

De beste manier om over innerlijke rust na te denken, is door het te vergelijken met een spier. Zoals elke spier in je lichaam, begin je niet met mega sterke spieren. Als je het meeste uit je spieren wilt halen, moet je er constant aan werken om deze op te bouwen. Het mooie van innerlijke rust is dus dat het is als een spier en elk persoon op aarde heeft deze speciale spier. Je hoeft dus niet perse spiritueel te zijn om de voordelen van het bereiken van innerlijke rust te ervaren.

Integendeel; innerlijke rust is een eenvoudige dagelijkse praktijk. Onderstaande oefeningen zullen dan zelfs ook een beetje voor de hand liggen. Maar lees ze gerust door en pas ze toe op de weg naar innerlijke rust.

5 oefeningen om innerlijke rust te bereiken

Deze vijf onderstaande praktische oefeningen vormen de basis voor een innerlijke rust.

1 Mindfulness leren
Iedereen heeft wel eens van mindfulness gehoord. Maar hoe kun je dat nou doen? Hieronder volgen de belangrijkste stappen:

  • Als je bezig bent met een activiteit is het belangrijk dat je afleiding uitschakelt.
  • Daag jezelf uit om een vast aantal minuten ononderbroken te werken en verhoog dat elke dag.
  • Besteed elke dag 2 tot 5 minuten aan het focussen op een enkel object. Concentreer je dan op de fysieke eigenschappen (vorm, kleur, aanraking, gewicht) en niets anders.

Mindfulness is eigenlijk gewoon leren hoe je je aandacht kunt richten op een specifieke gebeurtenis, activiteit of gedachte. Leren hoe je mindfulness kunt bereiken, kan ervoor zorgen dat je niet word afgeleid. Of het dan gaat om opdringerige negatieve gedachten of andere externe prikkels. Door aandachtig te leven, verander je.

Je leert meer hoe je dingen waar je je druk om maakt, kunt loslaten. Je gaat meer leven in het moment. Uiteindelijk zul je merken dat je daar rustiger en gelukkiger van wordt.

2 Probeer negatieve gedachten te vermijden
Er zijn verschillende manier om dit te doen, zoals:

  • Beëindig persoonlijke gedachten met “maar …” plus een positieve bevestiging. Bijvoorbeeld: “Ik heb vandaag niet zoveel gewerkt, maar morgen kan het altijd beter.”
  • Leer het verschil tussen gezonde kritiek en negatieve zelfbeschuldiging.
  • Houd rekening met negatieve denkpatronen door ze vast te leggen in een dagboek.

Door je eigen gedachten te beheersen, heb je controle over het ‘geluid’ in je eigen hoofd. Negatieve gedachten zijn een onvermijdelijk onderdeel van bewustzijn. Begrijpen hoe je door moeilijke emoties kunt navigeren zonder in te storten, is de definitie van innerlijke rust.

3 Ontwikkel gezonde relaties
Hoewel innerlijke rust zich van binnen naar buiten manifesteert, is het toch belangrijk om een omgeving te creëren waarin innerlijke rust kan ontstaan. Gezonde relaties beperken het ‘lawaai’ dat je dagelijks ervaart, waardoor het gemakkelijker wordt om je op jezelf te concentreren. Vooral als je helemaal opnieuw begint.

Hieronder lees je hoe je gezonde relaties kunt ontwikkelen:

  • Stel gezonde grenzen in je persoonlijke leven en in je werkzame leven.
  • Haal ‘giftige’ mensen uit je leven en concentreer je op gezonde en gelukkige relaties.
  • Stel persoonlijke normen vast voor vriendschappen en relaties en voel je er niet slecht over om ze hoog te houden.

4 Maak van meditatie een persoonlijke gewoonte
Hoe kun je het beste mediteren?

  • Reserveer elke dag 10 tot 15 minuten van jouw tijd om een begeleide meditatievideo of podcast te volgen.
  • Maak tijd voor een hobby die 100% van je aandacht vereist. Bijvoorbeeld: schilderen, lezen of een puzzel oplossen.
  • Bepaald je favoriete meditatiedoelen en –methode.

Meditatie is voor iedereen anders. Je hoeft echt niet met gekruiste benen te gaan zitten en 15 minuten lang “ohm” neuriën als dat niet jouw ding is. Meditatie is slechts een proces om in een bewuste en meditatieve staat te komen. Als je uitzoekt wat voor jou werkt, wordt het gemakkelijker om tot rust te komen en er een gewoonte van te maken.

Een tip: je kunt bijvoorbeeld ook luisteren naar een YouTube video zoals deze:

5 Oefen niet-gehechtheid
Dit kun je oefenen door het volgende:

  • Zoek en geef vergeving. Ook als is dat maar in je hoofd.
  • Accepteer tekortkomingen.
  • Herinner jezelf eraan om elke drie maanden te oefenen dat je niet gehecht bent aan materiële dingen.

Hechting en toewijding zijn twee heel verschillende dingen. Wanneer je gehecht raakt aan aandacht, roem of een bepaald idee van jezelf, heb je de neiging om al het andere te negeren in het blindelings nastreven van dat ene doel.

Gehechtheid leert je niet te diep in het verleden of de toekomst te duiken, zodat je de ruimte hebt om het heden echt te ervaren.

Ik weet dat het vinden van innerlijke rust niet zo eenvoudig is als het lezen van een artikel. Daarom raad ik je de Online Cursus Leven in het Nu aan >>

Innerlijke rust bewaren

Met veel afleidingen en onderbrekingen die zich voordoen om ons leven binnen te dringen, is het soms lastig je innerlijke rust te bewaren. Daarom wil ik nog even terugkomen op de spieranalogie. Innerlijke rust is iets waar je constant aan moet werken. Net als elke andere spier zal het kracht verliezen als je er niet elke dag aan werkt om het te versterken.

Hieronder staan een aantal basisregels om je innerlijke rust te beschermen:

  • Let op hebzucht. Naarmate je je rustiger voelt, zul je de behoefte voelen om weer meer te willen. Maar meer willen dan je nodig hebt, verstoort alleen maar je gevoel van tevreden zijn.
  • Pas op voor defensief gedrag. Innerlijke rust gaat over accepteren wie je bent, inclusief je tekortkomingen. Wees ontvankelijk voor de kritiek van mensen zonder slachtoffer te worden of jezelf de schuld te geven.
  • Oefen meer open benadering. Hoewel innerlijke rust gaat over leven in het heden, oefen tevens een meer open benadering van wat er uit de toekomst komt. Wees niet bang voor onbekend terrein.
  • Geef onnodige controle over. Dit geldt of het nu over jezelf of over andere mensen gaat. Om je innerlijke rust te bewaren, moet je accepteren wat er komt. Vooral als het uit bronnen komt die je niet kunt voorspellen of controleren.

Tot slot …

De wereld om ons heen is druk. We hebben nauwelijks tijd om eens even helemaal stil te zijn. Eigenlijk staan we altijd ‘aan’. Dit is niet goed. Vroeg of laat ga je daar klachten van krijgen. Wat ik veel zie is dat mensen slecht in slaap kunnen komen door onrust. Ze zijn veel te druk in hun hoofd, voelen zich opgejaagd en krijgen de gedachtestroom in bed maar niet tot rust. In slaap vallen is daarom heel moeilijk. Maar ook als je eenmaal in slaap bent gevallen heeft je drukke geest invloed op de rest van de nacht. Je zult veel vaker wakker worden. Als het die keren ook steeds weer moeilijk is om opnieuw in slaap te vallen, sta je de volgende ochtend gebroken op. De dag moet nog beginnen en jouw accu is niet opgeladen.

Innerlijke rust kan hier een heel belangrijke rol in spelen. Als jij weet hoe je innerlijke rust kun bereiken, kan dat enorm helpen als je ’s avonds naar bed gaat. Wie rustig is in zijn hoofd zal veel makkelijker in slaap vallen en ook beter doorslapen. Je staat fris en energiek op en kunt de dag met gemak aan!

In dit artikel heb je van alles kunnen lezen over innerlijke rust. Wat het precies is, hoe je het kunt bereiken en hoe je het kunt vasthouden. Het is niet een knop die je even aan en uit zet, je zult er echt je best voor moeten blijven doen.

Vind je dit lastig? Bekijk dan eens:

Klik op de afbeelding voor meer informatie of bekijk het hier >>

Met hulp je innerlijke rust bereiken heeft al heel veel mensen geholpen naar een nieuwe kijk op het leven.

Succes!




Bronnen:
Hackspirit
https://hackspirit.com/how-to-discover-your-inner-peace-in-4-simple-steps/

Wil je meer weten over dit artikel? Stel gerust je vraag!
Natuurlijk mag je ook een leuke reactie achterlaten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook:

september 29, 2020

december 10, 2019

februari 17, 2020

oktober 21, 2019