Perfect slapen in 7 stappen

Perfect slapen in 7 stappen

In mijn nieuwsbrieven heb ik het een paar keer over het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’ gehad. Het is echt een geweldige methode om af te rekenen met je slaapproblemen. Geregeld krijg ik e-mails met vragen over dit boek. Veel mensen willen bijvoorbeeld weten hoe het precies werkt en wat zij kunnen verwachten.

Hierdoor kwam ik op het idee om een blog te schrijven over deze mooie methode. Zo kun jij op je gemak alles over ‘Perfect slapen in 7 stappen’ lezen en wellicht de methode aanschaffen. Ik heb de methode zelf ook en juist daarom kan ik hem aanraden.

Wil jij meteen aan de slag? Verbeter nu je nachtrust en ervaar hoe je de volgende ochtend heerlijk uitgerust wakker wordt. Via onderstaande link krijg je toegang tot een tijdelijke korting.

Perfect slapen in 7 stappen

Wat kun je verwachten van het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’?

‘Perfect slapen in 7 stappen’ is een mooi vormgegeven boek van 143 pagina’s. Het boek wordt gratis verzonden en je krijgt tevens een digitale versie. Je kunt er dus direct mee aan de slag. Naast de mooie vormgeving is het boek heel overzichtelijk. Alle informatie en tips zijn goed na te lezen door de duidelijke inhoudsopgave. De auteur William van der Klaauw begint het boek met een voorwoord.

In zijn voorwoord geeft William heel duidelijk zijn doel aan. Hij wilde graag een doordachte en no-nonsense aanpak ontwikkelen waarmee slaapproblemen definitief opgelost kunnen worden. Niet gebaseerd op een ‘wondermiddel’, maar op wetenschappelijk onderbouwde informatie. Uiteraard gecombineerd met wijsheid uit de praktijk.

Ik vind dat hij met zijn methode ‘Perfect slapen in 7 stappen’ absoluut een doordachte en no-nonsense aanpak heeft gehanteerd. Je krijgt zo ontzettend veel waardevolle informatie, het was boven mijn verwachting.

Van nature zijn wij mensen allemaal ‘geboren slapers’. Je gaat dus je lichaam opnieuw instellen zoals het van nature hoort te werken, maar je ontdekt ook hoe je het vertrouwen in je natuurlijke vermogen om te slapen terugwint.

‘Perfect slapen in 7 stappen’ helpt ook jou!

Perfect slapen in 7 stappen zeer goed toepasbaar

Wat ik zelf zo mooi aan dit boek vind, is dat William niet alleen gekeken heeft naar wat de wetenschap te melden heeft. Hij vindt het net zo belangrijk om te onderzoeken wat er in de praktijk werkt en of dat toepasbaar is. Dit heeft hij uitgewerkt in zeven stappen. Deze kun je direct uitvoeren en zijn zeer duidelijk omschreven.

Ik kan het begrijpen als je nog een beetje twijfelt. Een boek in de winkel kun je immers even doorbladeren. Dat gaat op internet natuurlijk niet. Daarom geef ik in dit artikel via alle stappen een uitgebreid overzicht van ‘Perfect slapen in 7 stappen’. Bij iedere stap kun je een korte toelichting lezen.

Wat goed is om te weten: bij aankoop heb je recht op de “niet-goed-geld-terug-garantie”. Hierover kun je meer lezen onderaan in dit artikel. Ga hier naar de info >>

Stap 1 – Herstel het vertrouwen

Perfect slapen in 7 stappen

Als je slecht slaapt, herken je vast de volgende emoties: spanning, stress en angst om niet te slapen. Deze emoties zorgen ervoor dat jij wakker ligt. Het is belangrijk dat je ze leert herkennen en te voorkomen. Na het lezen van ‘Perfect slapen in 7 stappen’ moet er weer een positieve houding zijn ten opzichte van je slaap.

Alles wat zich in je hoofd afspeelt, bepaalt voor een groot deel hoe jij slaapt. In stap 1 ga jij daarom het vertrouwen herstellen. Dit gebeurt stap voor stap. Uiteindelijk moet het weer leuk zijn om naar bed te gaan.

Stap 2 – Zorg voor structuur en regelmaat

Perfect slapen in 7 stappen

Structuur, structuur, structuur … dat is de basis van goed slapen. Natuurlijk klinkt dat wat saai, maar uiteindelijk zijn we allemaal ‘oermensen’ met een natuurlijk slaap-waakritme.

Het hoofdstuk gaat dieper in op de volgende punten:

 1. Tijdstip van opstaan
 2. Tijdstip van naar bed gaan
 3. Op het juiste moment wakker worden

In onze moderne tijd raakt onze biologische klok best eenvoudig in de war. Daar hoef je niet eens een uitbundige levensstijl voor te hebben. De tijden van naar bed gaan en weer opstaan kunnen helaas heel simpel al voor slaapproblemen zorgen.

In dit hoofdstuk van ‘Perfect slapen in 7 stappen’ lees je hoe je jouw ‘gouden’ slaapritme weer terugkrijgt.

Stap 3 – Maak optimaal gebruik van licht en duisternis

Perfect slapen in 7 stappen

Heb je er wel eens bij nagedacht hoeveel invloed licht en duisternis op jouw slaappatroon heeft? Waarschijnlijk niet en dat geeft ook niet. Je bent echt niet de enige. Maar het is goed om te weten dat te weinig licht of juist teveel licht op de verkeerde momenten jouw biologische klok volledig in de war kan schoppen.

Het resultaat: overdag moe en futloos en ’s avonds kom je tot leven. Uiteraard is dit zeer funest voor je slaapritme. Tijdens stap 3 in ‘Perfect slapen in 7 stappen’ leer je dan ook hoe je dit kunt omdraaien door optimaal gebruik te maken van licht en duisternis. Er is bijna geen makkelijkere manier om de kwaliteit van je slaap en je fitheid overdag een enorme boost te geven.

Tevens lees je in dit hoofdstuk waarom het hormoon melatonine zo belangrijk is.

Stap 4 – Kies voor een ‘slaapverwekkende’  levensstijl

Perfect slapen in 7 stappen

Ook dit klinkt saai. Maar dat is het niet. Bovendien, als jij echt van je slaapprobleem wilt afkomen, boeit je het volgens mij niet of iets saai of spannend is. Als je maar weer lekker slaapt, dat is het doel!

Heel veel mensen met slaapproblemen zijn naarstig op zoek naar een ‘wondermiddel’. Helaas bestaat dat niet. De auteur van ‘Perfect slapen in 7 stappen’ is daar ook heel eerlijk in. Natuurlijk zijn er een aantal middelen die in sommige gevallen helpen, maar als jouw levensstijl niet goed is, blijf je eigenlijk dweilen met de kraan open.

Een interessant hoofdstuk is stap 4. Je gaat letten op wat je eet en drinkt, je gaat met het stresshormoon cortisol aan de slag, je leert bewegen op een goede manier en je ontdekt hoe je fysiek contact met de aarde maakt.

Stap 5 – Ontwikkel de slaaproutine die voor jou werkt

Perfect slapen in 7 stappen

Wij mensen zijn echte gewoontedieren. Daar moeten we dan ook veel meer gebruik van maken. Juist in de avond. Als je elke avond een vast patroon doorloopt, laat je een drukke dag achter je. Op deze manier kom je tot rust en daardoor is het makkelijker om in slaap te vallen.

In stap 5 lees je over kleine ‘’welterusten snacks” en bijvoorbeeld slim douchen. Je ontdekt hoe je afrekent met zorgen en je komt tevens aan de weet waarom het mineraal magnesium zo goed voor je is. ‘Perfect slapen in 7 stappen’ zal je blijven verbazen wat jij allemaal nog kunt doen om sneller in slaap te vallen en beter door te slapen.   

Stap 6 – Val in slaap zonder angst

Perfect slapen in 7 stappen

Stijgt bij jou ook de spanning zodra je in bed ligt? Een heel normaal verschijnsel bij mensen met slaapproblemen. Maar angst, spanning en ‘je best doen om in slaap te vallen’ zorgen ervoor dat het alleen maar moeilijker wordt om in slaap te vallen.

Deze stap uit ‘Perfect slapen in 7 stappen’ is dan ook zeer geschikt voor jou. Je krijgt een aantal onmisbare adviezen om je hersenen tot rust te brengen. Langzaamaan zal er weer dat plezierige gevoel ontstaan van langzaam in slaap dommelen.

Extra fijn bij stap 6 is het stappenplan voor als het slapen toch een keer niet zo goed lukt. Deze kun je keer op keer gebruiken tijdens het gebruik van de ‘Perfect slapen in 7 stappen’ methode.

Stap 7 – Slim wakker worden

De laatste stap gaat niet over het in slaap vallen, maar juist over het wakker worden. Wat veel mensen vergeten is dat dit ook hoort bij een gezond slaappatroon.

De ochtendstond heeft goud in de mond

Als jij last hebt van slaapproblemen vraag je je vast af welke mafkees dit heeft verzonnen. Ik snap je. Voor mij was wakker worden en de periode hierna een ware hindernis. Elke ochtend dacht ik: hoe kom ik deze dag nu weer door? Niks uitgerust; ik stond gewoon vermoeid op.

Toch schuilt er een kern van waarheid in dit gezegde. Ik weet dat klinkt vreemd. Maar een goed begin van de dag zorgt voor meer energie overdag en dat je ’s avonds makkelijker in slaap valt.

In de laatste stap leer je dan ook hoe je het opstaan makkelijker kunt maken, hoe je veelgemaakte valkuilen kunt voorkomen en hoe je direct na het wakker worden een krachtige basis legt voor de volgende nacht.

Ook stap 7 is dus weer super waardevol!

Om je een beetje inzicht te geven uit welke onderdelen ‘Perfect slapen in 7 stappen’ bestaat, zie je hieronder een overzicht van de inhoudsopgave van het boek.

Extra leuk zijn de gratis bonussen die je ontvangt bij het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’. Je koopt namelijk niet alleen het boek, je krijgt er heel veel extra’s bij. Hieronder kun je overzichtelijk zien wat je allemaal ontvangt:

 • Een digitale versie van ‘Perfect slapen in 7 stappen’
  Als je voor 16.00 uur bestelt, wordt een hardcopy van het boek de volgende dag al bij jou bezorgd. Voor mensen die meteen aan de slag willen is er de digitale variant. Het PDF-bestand is te lezen op je tablet, computer, laptop of mobiele telefoon.
 • Persoonlijk advies
  Je kunt een maandlang gratis gebruik maken van het persoonlijk advies van slaapdeskundige William van der Klaauw. Je kunt bijvoorbeeld een gerichte vraag stellen over jouw persoonlijke situatie of over de inhoud van ‘Perfect slapen in 7 stappen’.
 • Slaapchecklist
  Binnen de ledenwebsite kun je een slaapchecklist downloaden. Hierop staat precies wat je elke dag moet doen om de methode zo goed mogelijk in de praktijk te brengen. Geef deze dus een goed en opvallend plekje in huis.
 • E-cursus ‘Dieper Slapen’: ’s nachts doorslapen
  Heel geschikt voor mensen die ’s nachts wakker worden en vervolgens niet meer kunnen slapen. Om dit probleem te verhelpen kun je deelnemen aan de 8-daagse digitale cursus.
 • E-book ‘Kalmeer je gedachten en val snel in slaap’
  In dit e-book staan 10 technieken die je helpen om tot rust te komen. Als je hoofd en geest rustig zijn, val je veel sneller in slaap.
 • Welterusten snacks receptenboek
  In dit e-book staan vijf gezonde, caloriearme en smaakvolle recepten die een ‘slaapversterkende’ werking hebben. Deze snacks zitten vol met stofjes die je helpen om sneller in slaap te vallen.
 • Crystal Waters (90 bpm)
  Je ontvangt een mp3-bestand van het nummer ‘Crystal Waters’. 30 minuten lang heerlijke relax muziek.
 • Toegang tot besloten platform
  Een maandlang krijg je gratis toegang tot De Slaapomgeving; een uniek platform vol informatie, inspiratie en de beste tips van slaapdeskundigen.

Als je meer informatie wilt over ‘Perfect slapen in 7 stappen’ kun je doorklikken naar deze pagina. Hier lees je ook een aantal reviews van tevreden klanten en antwoorden op de meest gestelde vragen.

Net als heel veel andere mensen ben ik zeer tevreden over dit product en daarom raad ik het je ook graag aan. Voor de prijs hoef je het denk niet te laten. Je krijgt er zoveel extra’s bij. Dat en de vele goede reviews gaf mij de doorslag om ‘Perfect slapen in 7 stappen’ aan te schaffen. Dit ging vrij gemakkelijk:

Na betaling ontvang je twee e-mailtjes. In de eerste mail krijg je een persoonlijk bedankje van de auteur William en in de tweede mail staan je inloggegevens. Hiermee krijg je toegang tot de bonussen, het platform en de digitale editie van ‘Perfect slapen in 7 stappen’.

De volgende werkdag ontvang je al meteen het boek in je brievenbus. Het is niet nodig om hiervoor thuis te blijven, het boek zit in een stevige enveloppe en past prima door de brievenbus. Het wordt discreet verstuurd, dus niemand zal zien dat jij worstelt met slaapproblemen.

Perfect slapen in 7 stappen niet goed? Geld terug!

Perfect slapen in 7 stappen

Ik ben erg tevreden over ‘Perfect slapen in 7 stappen’ en weet bijna zeker dat jij ook veel zult hebben aan deze methode. De stappen zijn heel duidelijk uitgelegd, praktisch en eenvoudig uit te voeren.

Wellicht ga je net als ik ook veel beter slapen, dat zou bijzonder fijn zijn!

Bekijk hier hoe je met korting deze methode kunt bestellen >>

Wat ook heel prettig is, is dat de auteur een 90-dagen-niet-goed-geld-terug garantie heeft. Zo loop je geen enkel risico. Hij is zo zeker van zijn zaak, dat hij jou dit kan aanbieden. Maar mocht je niet tevreden zijn, dan kun je binnen 90 dagen je geld terugvragen. Je hoeft geen reden op te geven. Een mooie kans om ‘Perfect slapen in 7 stappen’ te proberen!

Ik hoop dat ik je door middel van dit blog wat meer duidelijkheid heb kunnen geven over het boek van William van der Klauw. Mocht dat niet zo zijn, laat het weten! Ik beantwoord graag jouw vragen. Je kunt ze sturen naar: [email protected]

Perfect slapen in 7 stappen met extra korting

Let op: je kunt het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’ niet in de winkel kopen. Online betaal je 74 euro voor het boek en de bonussen. Maar er is een speciale geheime kortingspagina van Perfect Slapen! Maak er gebruik van; klik op meer info!

Ik vind het absoluut de investering waard. De korting is zeer aantrekkelijk en je krijgt er ontzettend veel voor. Het bespaart je tevens allerlei middeltjes die je misschien al een tijd lang geprobeerd hebt. En nogmaals: mocht je niet tevreden zijn, maak dan gebruik van de 90-dagen-niet-goed-geld-terug garantie. Je loopt gewoon geen enkel risico. Ik heb alles voor je uitgeplozen, dus 100% zeker dat jij krijgt wat je koopt!

Wat doen slaap en slapeloosheid met je hersenen?

Dat slapen zeer belangrijk is, hoef ik je vast niet uit te leggen. Het is goed dat je naar mogelijkheden zoekt om van je slapeloosheid af te komen. Slaap en slapeloosheid hebben namelijk een bijzonder effect op je hersenen. In onderstaande video van Hersenonderzoek beantwoordt Prof. Dr. Eus van Someren diverse vragen. Interessant om eens te bekijken!

Tot slot …

Wij zijn soms met z’n allen wel een beetje de weg kwijt hoor. Zoveel mensen kampen met slaapproblemen. Het is hoog tijd om terug te gaan naar de basis, want uiteindelijk zijn we allemaal ‘geboren slapers’. Het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’ kan, samen met alle extra bonussen, jou daar heel goed mee helpen. Je zult echt nieuwe inzichten ontdekken en op eenvoudige manieren je slaap verbeteren.

Ken je meer mensen met slapeloosheid? Via onderstaande knoppen kun je dit blog delen op social media. Zo maken nog meer mensen kennis met de ‘Perfect slapen in 7 stappen’ methode.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis!

Perfect slapen in de spotlights

Extra voordelig

Over de auteur

Mireille Hovius is gecertificeerd slaapcoach en heeft zelf jarenlang last gehad van slapeloosheid. Met haar blogs op slapenisgoed.nl wil ze mensen met slaapproblemen informeren en inspireren om beter te gaan slapen.

Volg mij

Recente artikelen