Perfect slapen in 7 stappen

In mijn nieuwsbrieven heb ik het een paar keer over het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’ gehad. Het is een mooie methode om af te rekenen met je slaapproblemen. Geregeld krijg ik e-mails met vragen over dit boek. Veel mensen willen bijvoorbeeld weten hoe het boek precies werkt en wat zij kunnen verwachten. Hierdoor kwam ik op het idee om een blog te schrijven over deze mooie methode. Zo kun jij op je gemak alles over ‘Perfect slapen in 7 stappen’ lezen en wellicht de methode aanschaffen.

Wil jij meteen aan de slag? Verbeter nu je nachtrust en ervaar hoe je de volgende ochtend heerlijk uitgerust wakker wordt. Via onderstaande button krijg je toegang tot een tijdelijke korting.

Wat kun je verwachten van het boek?

Perfect slapen in 7 stappen’ is een mooi vormgegeven boek van 143 pagina’s. Het boek wordt gratis verzonden en je krijgt tevens een digitale versie. Je kunt er dus direct mee aan de slag. Naast de mooie vormgeving is het boek heel overzichtelijk. Alle informatie en tips zijn goed na te lezen door de duidelijke inhoudsopgave. De auteur William van der Klaauw begint het boek met een voorwoord.

In zijn voorwoord geeft William heel duidelijk zijn doel aan. Hij wilde graag een doordachte en no-nonsense aanpak ontwikkelen waarmee slaapproblemen definitief opgelost kunnen worden. Niet gebaseerd op een ‘wondermiddel’, maar op wetenschappelijk onderbouwde informatie. Uiteraard gecombineerd met wijsheid uit de praktijk.

Van nature zijn wij mensen allemaal ‘geboren slapers’. Je gaat dus je lichaam opnieuw instellen zoals het van nature hoort te werken, maar je ontdekt ook hoe je het vertrouwen in je natuurlijke vermogen om te slapen terugwint.

Wat ik zelf zo mooi aan dit boek vind, is dat William niet alleen gekeken heeft naar wat de wetenschap te melden heeft. Hij vindt het net zo belangrijk om te onderzoeken wat er in de praktijk werkt en of dat toepasbaar is. Dit heeft hij uitgewerkt in zeven stappen. Deze kun je direct uitvoeren en zijn zeer duidelijk omschreven.

Hieronder zie je een overzicht van de 7 stappen. Bij iedere stap geef ik een korte toelichting:

Stap 1 – Herstel het vertrouwen

Als je slecht slaapt, herken je vast de volgende emoties: spanning, stress en angst om niet te slapen. Deze emoties zorgen ervoor dat jij wakker ligt. Het is belangrijk dat je ze leert herkennen en te voorkomen. Na het lezen van dit boek moet er weer een positieve houding zijn ten opzichte van je slaap.

Alles wat zich in je hoofd afspeelt, bepaalt voor een groot deel hoe jij slaapt. In stap 1 ga jij daarom het vertrouwen herstellen. Dit gebeurt stap voor stap. Uiteindelijk moet het weer leuk zijn om naar bed te gaan.

Stap 2 – Zorg voor structuur en regelmaat

Structuur, structuur, structuur … dat is de basis van goed slapen. Natuurlijk klinkt dat wat saai, maar uiteindelijk zijn we allemaal ‘oermensen’ met een natuurlijk slaap-waakritme.

Het hoofdstuk gaat dieper in op de volgende punten:

 1. Tijdstip van opstaan
 2. Tijdstip van naar bed gaan
 3. Op het juiste moment wakker worden

In onze moderne tijd raakt onze biologische klok best eenvoudig in de war. Daar hoef je niet eens een uitbundige levensstijl voor te hebben. De tijden van naar bed gaan en weer opstaan kunnen helaas heel simpel al voor slaapproblemen zorgen.

In dit hoofdstuk lees je hoe je jouw ‘gouden’ slaapritme weer terugkrijgt.

Stap 3 – Maak optimaal gebruik van licht en duisternis

Heb je er wel eens bij nagedacht hoeveel invloed licht en duisternis op jouw slaappatroon heeft? Waarschijnlijk niet en dat geeft ook niet. Je bent echt niet de enige. Maar het is goed om te weten dat te weinig licht of juist teveel licht op de verkeerde momenten jouw biologische klok volledig in de war kan schoppen.

Het resultaat: overdag moe en futloos en ’s avonds kom je tot leven. Uiteraard is dit zeer funest voor je slaapritme. Tijdens stap 3 leer je dan ook hoe je dit kunt omdraaien door optimaal gebruik te maken van licht en duisternis. Er is bijna geen makkelijkere manier om de kwaliteit van je slaap en je fitheid overdag een enorme boost te geven.

Tevens lees je in dit hoofdstuk waarom het hormoon melatonine zo belangrijk is.

Stap 4 – Kies voor een ‘slaapverwekkende’  levensstijl

Ook dit klinkt saai. Maar dat is het niet. Bovendien, als jij echt van je slaapprobleem wilt afkomen, boeit je het volgens mij niet of iets saai of spannend is. Als je maar weer lekker slaapt, dat is het doel!

Heel veel mensen met slaapproblemen zijn naarstig op zoek naar een ‘wondermiddel’. Helaas bestaat dat niet. Natuurlijk zijn er een aantal middelen die in sommige gevallen helpen, maar als jouw levensstijl niet goed is, blijf je eigenlijk dweilen met de kraan open.

Een interessant hoofdstuk is stap 4. Je gaat letten op wat je eet en drinkt, je gaat met het stresshormoon cortisol aan de slag, je leert bewegen op een goede manier en je ontdekt hoe je fysiek contact met de aarde maakt.

Stap 5 – Ontwikkel de slaaproutine die voor jou werkt

Wij mensen zijn echte gewoontedieren. Daar moeten we dan ook veel meer gebruik van maken. Juist in de avond. Als je elke avond een vast patroon doorloopt, laat je een drukke dag achter je. Op deze manier kom je tot rust en daardoor is het makkelijker om in slaap te vallen.

In stap 5 lees je over kleine ‘’welterusten snacks” en bijvoorbeeld slim douchen. Je ontdekt hoe je afrekent met zorgen en je komt tevens aan de weet waarom het mineraal magnesium zo goed voor je is.   

Stap 6 – Val in slaap zonder angst

Stijgt bij jou ook de spanning zodra je in bed ligt? Een heel normaal verschijnsel bij mensen met slaapproblemen. Maar angst, spanning en ‘je best doen om in slaap te vallen’ zorgen ervoor dat het alleen maar moeilijker wordt om in slaap te vallen.

Deze stap is dan ook zeer geschikt voor jou. Je krijgt een aantal onmisbare adviezen om je hersenen tot rust te brengen. Langzaamaan zal er weer dat plezierige gevoel ontstaan van langzaam in slaap dommelen.

Extra fijn bij stap 6 is het stappenplan voor als het slapen toch een keer niet zo goed lukt. Deze kun je keer op keer gebruiken tijdens het gebruik van de ‘Perfect slapen in 7 stappen’ methode.

Stap 7 – Slim wakker worden

De laatste stap gaat niet over het in slaap vallen, maar juist over het wakker worden. Wat veel mensen vergeten is dat dit ook hoort bij een gezond slaappatroon.

De ochtendstond heeft goud in de mond

Als jij last hebt van slaapproblemen vraag je je vast af welke mafkees dit heeft verzonnen. Ik snap je. Voor mij was wakker worden en de periode hierna een ware hindernis. Elke ochtend dacht ik: hoe kom ik deze dag nu weer door? Niks uitgerust; ik stond gewoon vermoeid op.

Toch schuilt er een kern van waarheid in dit gezegde. Ik weet dat klinkt vreemd. Maar een goed begin van de dag zorgt voor meer energie overdag en dat je ’s avonds makkelijker in slaap valt.

In de laatste stap leer je dan ook hoe je het opstaan makkelijker kunt maken, hoe je veelgemaakte valkuilen kunt voorkomen en hoe je direct na het wakker worden een krachtige basis legt voor de volgende nacht.

Ook stap 7 is dus weer super waardevol!

Om je een beetje inzicht te geven uit welke onderdelen de 7 stappen bestaan, zie je hieronder een overzicht van de inhoudsopgave van het boek.

Extra leuk zijn de gratis bonussen die je ontvangt bij het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’. Je koopt namelijk niet alleen het boek, je krijgt er heel veel extra’s bij. Hieronder kun je overzichtelijk zien wat je allemaal ontvangt:

 • Een digitale versie van ‘Perfect slapen in 7 stappen
  Als je voor 16.00 uur besteld wordt een hardcopy van het boek de volgende dag al bij jou bezorgd. Voor mensen die meteen aan de slag willen is er de digitale variant. Het PDF-bestand is te lezen op je tablet, computer, laptop of mobiele telefoon.
 • Persoonlijk advies
  Je kunt een maandlang gratis gebruik maken van het persoonlijk advies van slaapdeskundige William van der Klaauw. Je kunt bijvoorbeeld een gerichte vraag stellen over jouw persoonlijke situatie.
 • Slaapchecklist
  Binnen de ledenwebsite kun je een slaapchecklist downloaden. Hierop staat precies wat je elke dag moet doen om de methode zo goed mogelijk in de praktijk te brengen. Geef deze dus een goed en opvallend plekje in huis.
 • E-cursus ‘Dieper Slapen’: ’s nachts doorslapen
  Heel geschikt voor mensen die ’s nachts wakker worden en vervolgens niet meer kunnen slapen. Om dit probleem te verhelpen kun je deelnemen aan de 8-daagse digitale cursus.
 • E-book ‘Kalmeer je gedachten en val snel in slaap’
  In dit e-book staan 10 technieken die je helpen om tot rust te komen. Als je hoofd en geest rustig zijn, val je veel sneller in slaap.
 • Welterusten snacks receptenboek
  In dit e-book staan vijf gezonde, caloriearme en smaakvolle recepten die een ‘slaapversterkende’ werking hebben. Deze snacks zitten vol met stofjes die je helpen om sneller in slaap te vallen.
 • Crystal Waters (90 bpm)
  Je ontvangt een mp3-bestand van het nummer ‘Crystal Waters’. 30 minuten lang heerlijke relax muziek.
 • Toegang tot besloten platform
  Een maandlang krijg je gratis toegang tot De Slaapomgeving; een uniek platform vol informatie, inspiratie en de beste tips van slaapdeskundigen.

Als je meer informatie wilt over ‘Perfect slapen in 7 stappen’ kun je doorklikken naar deze pagina. Hier lees je ook een aantal reviews van tevreden klanten en antwoorden op de meest gestelde vragen.

Net als heel veel andere mensen ben ik zeer tevreden over dit product en daarom raad ik het je ook graag aan. Voor de prijs hoef je het denk niet te laten. Je krijgt er zoveel extra’s bij. Dat en de vele goede reviews gaf mij de doorslag om het boek aan te schaffen. Dit ging vrij gemakkelijk:

Na betaling ontvang je twee e-mailtjes. In de eerste mail krijg je een persoonlijk bedankje van de auteur William en in de tweede mail staan je inloggegevens. Hiermee krijg je toegang tot de bonussen, het platform en de digitale editie van ‘Perfect slapen in 7 stappen’.

De volgende werkdag ontvang je al meteen het boek in je brievenbus. Het is niet nodig om hiervoor thuis te blijven, het boek zit in een stevige enveloppe en past prima door de brievenbus. Het wordt discreet verstuurd, dus niemand zal zien dat jij worstelt met slaapproblemen.

Niet goed – geld terug

Ik ben erg tevreden over het boek en weet bijna zeker dat jij ook veel zult hebben aan deze methode. De stappen zijn heel duidelijk uitgelegd, praktisch en eenvoudig uit te voeren.

Wellicht ga je net als ik ook veel beter slapen, dat zou bijzonder fijn zijn!

Wat ook heel prettig is, is dat de auteur een 90-dagen-niet-goed-geld-terug garantie heeft. Zo loop je geen enkel risico. Hij is zo zeker van zijn zaak, dat hij jou dit kan aanbieden. Maar mocht je niet tevreden zijn, dan kun je binnen 90 dagen je geld terugvragen. Je hoeft geen reden op te geven. Een mooie kans om de methode te proberen!

Ik hoop dat ik je door middel van dit blog wat meer duidelijkheid heb kunnen geven over het boek van William van der Klauw. Mocht dat niet zo zijn, laat het weten! Ik beantwoord graag jouw vragen. Je kunt ze sturen naar: vragen@slapenisgoed.nl

Extra korting

Let op: je kunt het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’ niet in de winkel kopen. Online betaal je 74 euro voor het boek en de bonussen. Maar er is een speciale geheime kortingspagina van Perfect Slapen! Maak er gebruik van; klik op meer info!

Tot slot …

We zijn soms met z’n allen wel een beetje de weg kwijt hoor. Zoveel mensen kampen met slaapproblemen. Het is hoog tijd om terug te gaan naar de basis, want uiteindelijk zijn we allemaal ‘geboren slapers’. Het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’ kan, samen met alle extra bonussen, jou daar heel goed mee helpen. Je zult echt nieuwe inzichten ontdekken en op eenvoudige manieren je slaap verbeteren.

Deel dit bericht

Gerelateerde Blogs

Beste slaaphouding

Beste slaaphouding

20 januari 2021
Mag je een slaapwandelaar wakker maken?

Slaapwandelen

13 januari 2021
Innerlijke rust

Innerlijke rust

07 januari 2021
Oude matras laten ophalen

Matras leasen

16 december 2020
Niet kunnen slapen na alcohol drinken

Niet slapen na alcohol

25 november 2020
Banaan voor het slapen

Banaan voor het slapen

17 november 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg Slapenisgoed.NL

Auteur: Mireille Hovius

Mireille Hovius is gecertificeerd slaapcoach en heeft zelf jarenlang last gehad van slapeloosheid. Met haar blogs op Slapenisgoed.NL wil ze mensen met slaapproblemen informeren en inspireren om beter te gaan slapen. Tevens heeft zij een online slaaptraining ontwikkelt om zelf actief mee aan de slag te gaan. Maar natuurlijk ben je ook altijd welkom voor een 1-op-1 coaching.

GRATIS!

20 waardevolle tips voor jou:

Snel in slaap vallen

TIJDELIJK MET 50% KORTING!

Reken voor eens en altijd af met je slaapprobleem

Slimmer Slapen

Slaapcoach | CRKBO Geregistreerde Instelling

slaapcoach

RECENTE ARTIKELEN

Beste slaaphouding

Slapen doe je een groot gedeel...

Slaapwandelen

Slaapwandelen … het is en bl...

Innerlijke rust

Als je moeite hebt met in slaa...