Propeaq lichttherapiebril

Propeaq lichttherapiebril geeft energie

Wel eens gehoord van deze innovatieve comfortabele draagbare daglichtlamp? De Propeaq lichttherapiebril is dé oplossing voor mensen die last hebben van:

 • Een laag energieniveau
 • Een winterdip
 • Een jetlag
 • De nadelige effecten van nachtdiensten
 • Slapeloosheid

Extra tof is dat de Propeaq lichttherapiebril verwisselbare glazen heeft. Daarom kan deze innovatieve bril dus ook ingezet worden als ‘slaapbril’.

Propeaq lichttherapiebril bij slapeloosheid

Als slaapcoach wil ik uiteraard eerst stilstaan bij het gebruik van de Propeaq lichttherapiebril als ‘slaapbril’. Slapeloosheid komt ontzettend veel voor. Steeds meer mensen klagen over hun slaappatroon. Dit kan in verschillende vormen voorkomen. Zo heeft de een moeite met in slaap vallen en is een ander elke ochtend veel te vroeg wakker. Maar ook ’s nachts steeds wakker worden of nog moe zijn bij het opstaan, zijn problemen die vallen onder slapeloosheid.

Met de Propeaq lichttherapiebril is het mogelijk je slaappatroon te reguleren. Doordat je je biologische klok herstelt, zal slapen beter lukken. Tevens heb je door de bril extra energie bij de hand op de momenten dat je dat even hard nodig hebt. Op deze manier zorgt de Propeaq lichttherapiebril ervoor dat jij weer energiek de dag tegemoet kunt treden.

Propeaq lichttherapiebril breed inzetbaar

De Propeaq lichttherapiebril is inzetbaar voor veel problemen. Zoals eerder genoemd kunnen mensen die last hebben van een laag energieniveau, een winterdip, een jetlag of nadelige effecten van nachtdiensten profijt hebben van de lichttherapiebril. Hieronder een overzicht:

Laag energieniveau

Iedereen heeft wel eens last van een dipje. Maar als dat elke dag meerder keren gebeurd, belemmert dat je in je dagelijkse bezigheden. Gelukkig kan de propeaq lichttherapiebril hier uitkomst bieden. Door deze te dragen ervaar je in slechts 15 tot 30 minuten direct energie. Het mooie is dat je de bril zo vaak kunt opzetten als je wilt.

Met de Propeaq lichttherapiebril kun je dus gewoon doorgaan met je dagelijkse activiteiten. Of dat nu je huishouden is, je werk of een hobby. Het is niet meer nodig om een korte break te houden, met de bril kun je gewoon blijven doorgaan als je net dat extra beetje energie nodig hebt. Je kunt de Propeaq vergelijken met de zon. Het geeft extra energie aan je lichaam, je kunt je beter concentreren en tevens neemt het een gevoel van vermoeidheid weg.

Winterdip

De winter kan een mooie periode zijn. Vooral als er veel sneeuw en ijs ligt en de zon aan een mooie blauwe lucht staat. Maar helaas komt dit maar weinig voor. Vaak zijn de wintermaanden donker en grauw. Veel mensen hebben dan ook in deze periode van het jaar last van een winterdip of winterdepressie. Hierdoor kun je je veel minder fit voelen dan bijvoorbeeld in het voorjaar of de zomer. Maar ook depressieve gevoelens kunnen de kop opsteken.

Wat helpt is extra licht in de ochtend. Dit kan met de Propeaq lichttherapiebil. Je zult merken dat je je meteen een stuk beter voelt. Lichttherapie is een bewezen techniek. Het is uitermate effectief tegen een winterdip en haalt het lusteloze gevoel bij je weg. Waarom nog moeilijk doen? Als een eenvoudige bril dit soort gevoelens bij je weg kan halen. Iedere ochtend 30 minuten licht maakt al een heel ander mens van jou. Je zult merken dat je weer kunt genieten van het leven.

Jetlag

Een keer per jaar vliegen voor een vakantie … daar kom je wel overheen als je te maken krijgt met een jetlag. Maar wat als je voor je werk geregeld gebruik moet maken van een vliegtuig en door verschillende tijdzones reist? Een jetlag kan voor zeer veel vervelende klachten zorgen. Onder andere:

 • Reisvermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Overdag slaperigheid
 • Prikkelbaarheid
 • Concentratiestoornissen
 • Hoofdpijn
 • Verwarring
 • Geheugenverlies
 • Coördinatieproblemen
 • Diarree
 • Obstipatie
 • Angst
 • Indigestie
 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Uitdroging
 • Zweten
 • Malaise (algemeen gevoel van onwel zijn)

Voel jij je dus moe van een jetlag? Of ervaar je andere klachten? De Propeaq lichttherapiebril is een ideaal middel om in te zetten. Gebruik de gratis app en zorg ervoor dat je je biologische klok alvast aanpast aan de tijdszone van je bestemming. Hierdoor kun je de effecten van een jetlag verminderen. Soms lukt het zelfs om ze helemaal weg te nemen.

Nachtdiensten

Iedereen die wel eens in nachtdiensten werkt, weet wat voor impact dit kan hebben op zijn of haar slaappatroon. Natuurlijk reageert ieder mens anders op werken in de nacht, maar er zijn een aantal problemen die veel voorkomen. Dit zijn onder andere:

 • Een vermoeid gevoel in de nacht
 • Concentratieverlies en minder alert
 • Een slaperig gevoel
 • Een behoefte aan extra koolhydraten
 • Slecht een stabiel slaapritme behouden
 • Moeite hebben om overdag in slaap te vallen

Mocht je dit herkennen, probeer dan de Propeaq lichttherapiebril. Dit kan een oplossing zijn om het werken in de nacht iets aangenamer te maken. Gebruik dan vooral ook de gratis Propeaq TimeTooler App.

Gratis app voor Propeaq lichttherapiebril

Natuurlijk is de lichttherapiebril ook zonder app te gebruiken.  Maar aangezien deze gratis is, zou ik bij werken in nachtdiensten of bij veel vliegreizen er zeker gebruik van maken. Met de app kun je heel eenvoudig jouw buitenlandse reis plannen. Je ontvangt dan via de app een gepersonaliseerd schema. Met dit schema kun je op basis van je normale ritme de effecten van een jetlag verminderen of voorkomen.

Werk je in nachtdiensten? Dan is de app ook een heel mooie ondersteuning. Op basis van jouw werkrooster en je persoonlijke instellingen (denk hierbij aan je leeftijd, geslacht, slaap/waakpatroon etc.) ontvang je een gepersonaliseerd gebruiksschema.

Hoe werkt de Propeaq lichttherapiebril?

Het gebruik van de bril is heel eenvoudig. Je kunt deze handmatig bedienen. Indien je een winterblues wilt bestrijden, zet dan meteen bij het opstaan de bril op met 30 minuten blauw licht. Wil je een energieboost? Draag dan gedurende de dag de Propeaq lichttherapiebril 30 minuten. Maar doe dit niet na 20.00 uur. Wil je de bril gebruiken ter voorkoming van een jetlag of om vermoeidheid tijdens nachtdiensten te bestrijden? Volg dan de instructies in de gratis app.

Bij aanschaf dien je de lichttherapiebril eerst op te laden. Dit kan met de meegeleverde USB kabel. Je steekt de micro-USB in de lichtbril en verbind het andere uiteinde (de USB) direct met een pc. Of, indien mogelijk, met een adapter. Deze plaats je in een wandcontactdoos. Aan de zijkant van de lichttherapiebril zit een aan/uitknop. Rechts hiervan zit de batterij-indicator. Deze geeft aan als de batterij volledig is opgeladen. Als de batterij helemaal leeg is, bedraagt de oplaadtijd circa twee uren. Bij een volle batterij kun je vervolgens de bril ongeveer twee uren gebruiken. In het begin kan dat mogelijk iets korter zijn.

De Propeaq lichttherapiebril heeft twee soorten glazen; blauwe en oranje. Indien je blauw licht nodig hebt, zet je de lichtblauwe glazen in. Het blauwe licht gebruik je op een moment dat je extra energie nodig hebt of als je wakker moet blijven in de avond of nacht. Bij de oranje glazen zet je geen verlichting aan. Deze zet je in zo’n 30 minuten voordat je gaat slapen. Als je de oranje glazen gebruikt, moet het blauwe licht zijn uitgeschakeld. Beide kleuren glazen zijn voorzien van UV-bescherming.

Als je de bril niet gebruikt, is het verstandig deze uit te schakelen. Zo zorg je voor een maximale levensduur van de batterij. Zo is extreme kou ook funest voor de batterij. Bewaar de lichttherapiebril daarom altijd op kamertemperatuur.

Waarschuwing bij Propeaq lichttherapiebril

Deze bril is een veilig product mits je je aan de voorgeschreven regels houdt. Dit betekent in de meeste gevallen de bril niet langer dragen dan 30 minuten achter elkaar. Je mag dit wel meerdere keren per dag doen. Draag de bril absoluut niet in het verkeer of in andere omstandigheden waarbij het belangrijk is dat je goed zicht hebt. Tevens dien je de bril niet te gebruiken in natte of vochtige omstandigheden.

Tot slot …

Vooral in de winter komen mensen weinig buiten. Vaak is het weer grauw en donker. Het gemis van de zon kan allerlei vervelende klachten veroorzaken. Hierbij kun je denken aan een laag energieniveau of een winterdip. Gelukkig is hier een hele mooi oplossing voor: de Propeaq lichttherapiebril. Met de blauwe glazen kun je ervoor zorgen dat je meer energie krijgt.

Maar ook voor mensen met een jetlag of vermoeidheidsklachten van nachtdiensten biedt de Propeaq lichttherapiebril uitkomst. Klachten die hieruit voortkomen, kun je verminderen of in sommige gevallen zelfs wegnemen met deze lichttherapiebril. En heb je last van slapeloosheid? Zet dan de oranje glazen in. Gebruik deze 30 minuten voor het slapengaan. Op deze manier kun je jouw biologische klok herstellen en je slaappatroon reguleren.

LET OP:
Een goede slaap wordt gekenmerkt door een bepaald ritme en opeenvolgende tijdblokken waarmee je wel of juist geen blauw licht waarneemt. Je kunt dit ritme zelf aanpassen door het toedienen van blauw licht in de ochtend en het juist te filteren in de avond. De Propeaq lichttherapiebril kan hier dus een grote rol in spelen. Maar … er kunnen uiteraard ook andere redenen zijn voor je slechte slaap. Lukt het niet om het te reguleren met de lichttherapiebril? Meestal ligt de oorzaak dan dieper. Dit kan op medisch of psychisch vlak zijn.

De lichttherapiebril kan dus helpen om een goed slaap/waakritme te behalen, maar kan ook vaststellen of de oorzaak ergens anders ligt. Een mooi product om meer duidelijkheid te krijgen!

Deel dit bericht

Gerelateerde Blogs

Detox thee

Detox thee: Ja of Nee?

22 april 2021
Veilig samen slapen

Veilig samen slapen

31 maart 2021
Somnox slaaprobot kopen

Somnox slaaprobot

15 maart 2021
Beste plaswekker kind

Beste plaswekker

02 maart 2021
Propeaq lichttherapiebril

Propeaq lichttherapiebril

10 februari 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg Slapenisgoed.NL

Auteur: Mireille Hovius

Mireille Hovius is gecertificeerd slaapcoach en heeft zelf jarenlang last gehad van slapeloosheid. Met haar blogs op Slapenisgoed.NL wil ze mensen met slaapproblemen informeren en inspireren om beter te gaan slapen.

Tevens heeft zij een online slaaptraining ontwikkelt om zelf actief mee aan de slag te gaan. Maar natuurlijk ben je ook altijd welkom voor een 1-op-1 coaching.

GRATIS!

Stappenplan van woelen en draaien naar goed slapen

 

TIJDELIJK MET 50% KORTING!

Reken voor eens en altijd af met je slaapprobleem

Slimmer Slapen

Slaapcoach | CRKBO Geregistreerde Instelling

slaapcoach

Perfect slapen in 7 stappen

RECENTE ARTIKELEN

Detox thee: Ja of Nee?

Ben je van plan om detox thee ...

Wanneer slaapt baby door?

Voel jij je soms ook net een z...

Veilig samen slapen

Hoera! Je bent moeder of vader...