Zeg maar dag tegen slapeloze nachten: ontdek het slaapmasker!

Slaapmasker

Ooglapje? Oogmasker? Nachtmasker? Er zijn veel verschillende termen voor een slaapmasker. Maar maakt het eigenlijk uit welke naam het beestje draagt? Ik denk het niet. Het is vooral heel belangrijk dat dit hulpmiddel jou gaat helpen om beter te slapen.

Hectisch leven vol met prikkels

Ons leven is hectisch en zit vol met prikkels en stress. Voor heel veel mensen is een goede nachtrust absoluut niet vanzelfsprekend. Gelukkig is er een eenvoudige maar krachtige oplossing die je kan helpen je eigen oase van rust te creëren: een slaapmasker. Dit prachtige slaaphulpmiddel belooft niet alleen de duisternis te brengen waar je naar verlangt, maar ook een diepere, ongestoorde slaap.

Op internet zijn er ontzettend veel verschillende soorten te vinden. De één wat duurder dan de ander. Maar ook de werking kan nog weleens wisselend zijn. Ik heb lang onderzoek gedaan en ben uitgekomen bij het beste slaapmasker. Dit bespaart jou een enorme zoektocht.

TIP van Mireille (Slaapcoach):
Wil je slapen in totale duisternis? Dit heb je nodig >>

Weer ontspannen slapen …

Update – Manta Sleep Mask

Onlangs heb ik het beste slaapmasker ontdekt: de Manta Sleep Mask. Dit slaapmasker wordt met een 100% tevredenheidsgaratie verkocht door een collega van mij in de slaapbranche. Dit betekent dat als je niet tevreden bent, je gebruik kunt maken van de ‘niet goed, geld terug garantie’. Dit biedt een ondernemer natuurlijk niet zomaar aan. Dan ben je echt overtuigd van je product én heb je inmiddels een grote klantenkring opgebouwd. Hij heeft ook niet voor niets meer dan 3200 reviews voor de Manta Sleep Mask.

Wil je de Manta Sleep Mask bestellen? Kijk hier voor meer informatie >>

De Manta Sleep Mask is enorm populair en misschien wel het beste oogmasker van de wereld. Dit komt omdat het masker 100% verduisterend is en super comfortabel zit. Dat zijn natuurlijk twee heel belangrijke punten.

De Manta Sleep Mask heeft verder nog een aantal verrassend grote voordelen, namelijk:

 • Je zult dieper slapen door de 100% verduistering.
 • De pasvorm is perfect! Dit komt doordat het masker volledig verstelbaar is.
 • De materialen zijn ademend, duurzaam én zacht.
 • Met dit oogmasker heb je geen last van druk op je oogleden of wimpers.
 • En natuurijk de tevredenheidsgarantie; niet goed? geld terug!
Manta Sleep Mask
Uitleg Manta Sleep Mask

Op deze pagina kun je nog veel meer lezen over de Manta Sleep Mask. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de vele reviews. 

Shop je liever bij bol.com? Kijk dan eens bij de top 10 beste slaapmaskers. Ook deze oogmaskers zijn natuurlijk geschikt voor een goede nachtrust.

7 voordelen van een slaapmasker

Benieuwd naar de voordelen? Je leest ze hieronder:

 1. Diepere Slaapervaring: Slaapmaskers creëren een volledig verduisterde omgeving, waardoor je dieper en ongestoord kunt slapen. Ze blokkeren lichtbronnen en bevorderen zo een betere slaapkwaliteit.

 2. Verbeterde Melatonineproductie: Door blootstelling aan licht te verminderen, helpen slaapmaskers je lichaam om meer melatonine aan te maken, het hormoon dat de slaapcyclus reguleert. Dit resulteert in een natuurlijker en effectiever slaappatroon.

 3. Optimale Reisgenoot: Ideaal voor onderweg, bieden slaapmaskers een draagbare duisternis, waardoor je gemakkelijker kunt rusten in vliegtuigen, treinen of andere lichte omgevingen.

 4. Verlichting bij Slapeloosheid: Slaapmaskers kunnen een hulpmiddel zijn voor mensen die lijden aan slapeloosheid, omdat ze een rustgevende en comfortabele omgeving bevorderen, zelfs als de omgeving niet ideaal is.

 5. Minder Gevoelig voor Seizoensveranderingen: Tijdens de zomermaanden, wanneer de dagen langer zijn, bieden slaapmaskers een welkome verduistering, waardoor je niet wordt beïnvloed door de veranderende daglichturen.

 6. Minder Afleiding: Of het nu gaat om storende straatverlichting, verkeersgeluiden of andere omgevingsfactoren, slaapmaskers verminderen afleidingen en bevorderen zo een meer ontspannen slaapomgeving.

 7. Anti-Aging voor de Huid: Verduistering met behulp van een slaapmasker kan de huid rond de ogen beschermen tegen vroegtijdige veroudering, aangezien blootstelling aan licht ’s nachts kan leiden tot rimpels en huidbeschadiging.

Kortom, slaapmaskers zijn niet alleen een eenvoudige accessoire, maar ook een krachtig hulpmiddel om de kwaliteit van je slaap te verbeteren en te genieten van de vele voordelen voor zowel je fysieke als mentale welzijn.

Slaapmasker

5 veelgestelde vragen over slaapmaskers

 1. Waarom zou ik een nachtmasker gebruiken? Een slaapmasker kan de kwaliteit van je slaap verbeteren door lichtbronnen te blokkeren, waardoor je dieper en ongestoord kunt rusten. Het is vooral handig in situaties met storend licht, zoals tijdens het reizen of bij een lichte slaapomgeving.

 2. Is een masker comfortabel om te dragen? Moderne slaapmaskers zijn ontworpen met comfort in gedachten, vaak gemaakt van zachte materialen zoals zijde of katoen. Verstelbare banden zorgen voor een goede pasvorm, waardoor het comfortabel en niet beperkend aanvoelt.

 3. Hoe kan een oogmasker helpen bij slaapproblemen? Slaapmaskers verminderen niet alleen de blootstelling aan licht, maar helpen ook bij het reguleren van de melatonineproductie, waardoor je slaappatroon wordt verbeterd. Ze kunnen vooral gunstig zijn voor mensen met slapeloosheid of die moeite hebben met inslapen.

 4. Zijn slaapmaskers geschikt voor iedereen? Over het algemeen zijn slaapmaskers veilig en geschikt voor de meeste mensen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met individuele voorkeuren en eventuele gevoeligheden voor bepaalde materialen. Mensen met slaapapneu of andere slaapstoornissen moeten mogelijk professioneel advies inwinnen.

 5. Kan ik een masker gebruiken tijdens het dutten overdag? Ja, slaapmaskers zijn uitstekend geschikt voor dutjes overdag. Ze creëren een donkere omgeving, zelfs als de zon fel schijnt, waardoor je een rustgevende en ontspannen slaap kunt ervaren, ongeacht het tijdstip van de dag.

Tot slot …

Er zijn nog altijd mensen die denken dat een slaapmasker onzin is. Ze lachen het wat weg en blijven waarschijnlijk liever aanmodderen. Zonde! Een masker kan namelijk wel degelijk zorgen voor een betere nachtrust. Je valt sneller in slaap én slaapt dieper bij volledige duisternis. Als je hersenen duisternis ervaren, wordt dat namelijk geassocieerd met slaap.

Als je een slaapmasker draagt in de nacht, levert je dat tevens nog meer voordelen op. Deze krijg je er gewoon even gratis bij. Zo is het bijvoorbeeld ook goed voor je huid en kan het helpen bij droge ogen. Bovendien hoef je niet diep in de buidel te tasten om verduisteringsgordijnen te kopen. Slaapmaskers zijn niet duur en bieden veel voordelen!

Wil je naast een slaapmasker nog extra tips om snel in slaap te vallen?
Het e-book “20 bewezen tips om snel in slaap te komen” kun je hier GRATIS downloaden! >>> 

 

TIP van Mireille (Slaapcoach):
Wil je slapen in totale duisternis? Dit heb je nodig >>

De absolute nummer 1

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis!

Perfect slapen in de spotlights

Extra voordelig

Over de auteur

Mireille Hovius is gecertificeerd slaapcoach en heeft zelf jarenlang last gehad van slapeloosheid. Met haar blogs op slapenisgoed.nl wil ze mensen met slaapproblemen informeren en inspireren om beter te gaan slapen.

Volg mij

Recente artikelen