Over Mij

Mireille_Hovius

Over mij: de persoon achter Slapenisgoed.NL

Doel van de website

Het doel van Slapenisgoed.NL is om je te informeren en te inspireren om weer veel beter te gaan slapen op basis van waardevolle en betrouwbare artikelen. De kwaliteit van je dagelijks leven is behoorlijk afhankelijk van je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Door een goede nachtrust kun je deze optimaal houden. Op deze site vind je eerlijke informatie die goed te begrijpen is.

Persoonlijk

De website is opgericht door mij: Mireille Hovius.
Omdat ik sinds mijn tienerjaren te maken heb gekregen met ziektes en daarmee gepaard gaande slaapproblemen, ben ik inmiddels behoorlijk ervaringsdeskundige en wil ik je graag behoeden voor en helpen met het terugdringen van slaapproblemen.

 

Al vanaf veertienjarige leeftijd heb ik te maken met gezondheidsproblemen. Mijn eerste grote operatie was in het jaar 2000; ik werd in het Universitair Ziekenhuis in Leuven (België) geopereerd aan zeer ernstige endometriose. Een chronische ziekte waar je nooit helemaal vanaf komt. Gelukkig zijn er daarna heel veel goede jaren geweest, tot ik in het jaar 2011 een tekenbeet opliep. Pas jaren later kwam ik erachter dat ik de ziekte van Lyme had. Dit (samen met mijn chronische aandoening) zorgde ervoor dat er van alles op zijn kop ging staan in mijn lichaam. Mijn schildklier begon te haperen, hormonen sloegen op hol en ik had een heel laag vitamine D gehalte. Nog wat later bleek ook mijn vitamine B12 gehalte zeer laag te zijn. Al bijna drie jaar zet ik hier om de twee dagen een injectie voor.


Al deze ongemakken zorgden ervoor dat ik steeds slechter ging slapen. Vaak duurde het heel lang voordat ik eindelijk eens in slaap viel, om vervolgens meerdere keren per nacht weer wakker te worden. Dat was een heel vervelende tijd. Als de dag start, sta je al met 5 – 0 achter. Ik heb door mijn ziekte en dus door dat slechte slapen een heel lange periode last gehad van intense vermoeidheid. Natuurlijk heb ik actie ondernomen en door diverse behandelingen en het gebruik van supplementen ging het steeds wat beter. Maar het slechte slapen bleef mij maar dwarszitten. Ik heb in die tijd zoveel informatie gezocht, zoveel dingen geprobeerd. Je kunt wel stellen dat ik onderhand dus een expert op slaapgebied ben geworden.

Nieuwe uitdaging

Nu het slapen steeds beter gaat, klachten langzaamaan verdwijnen en de vermoeidheid milder wordt, wilde ik graag weer actie, iets betekenen, aan het werk. Ik heb daarom besloten deze website op te richten. Een site die helemaal in het teken staat van slapen. Hier komen twee zaken heel mooi samen: 1- Ik houd enorm van schrijven. 2- Ik heb een fantastisch doel! Ik wil namelijk zoveel mogelijk mensen helpen aan een gezonder slaappatroon en zal de website dus voorzien van heel veel waardevolle informatie. Ik weet nu immers zelf hoe groot de impact kan zijn als je heel slecht slaapt. En wat zal de wereld er een stuk gezelliger uitzien met allemaal uitgeruste mensen 🙂

Bronnen

Tijdens het schrijven van de artikelen gebruik ik soms mijn eigen ervaring, maar vaak gebruik ik betrouwbare sites zoals bijvoorbeeld het platform PubMed. Zo weet ik zeker dat ik eerlijke en betrouwbare informatie verstrek. Daarnaast volg ik de laatste ontwikkelingen rondom slaapproblematiek zodat mijn website altijd up-to-date is. Naast PubMed gebruik ik nog de volgende betrouwbare sites:
De informatie van deze sites is altijd opvraagbaar via de hyperlink die bij een artikel als bron is opgenomen. Slapenisgoed.NL ontvangt steeds meer bezoekers en mijn streven is dan ook om de grootste slaapwebsite van Nederland te worden. Je kunt mij hier een beetje bij helpen door waardevolle artikelen te delen op Facebook, Twitter of Pinterest. Je vindt bij elk artikel aan de linkerkant de buttons.

Persoonlijk advies

Ik heb veel ervaring met onderzoek naar en het schrijven van artikelen over slapen. Tevens ben ik gecertificeerd slaapcoach. De informatie op deze site is vooral bedoeld om een bezoeker zelf meer inzicht te geven. Daarnaast beveel ik soms producten aan die bij bepaalde problemen kunnen helpen. Ik adviseer je om bij twijfel altijd contact op te nemen met je huisarts. Soms kan een slaapprobleem de oorzaak zijn van een onderliggend medisch probleem. Wil je persoonlijk advies? Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. Stuur een e-mail naar: [email protected]. Tot slot wil ik je informeren over mijn social media kanalen. Door te klikken op Facebook of Instagram kun je mij volgen.
slaapcoach

Contactgegevens