De beste slaaptraining voor jouw baby vind je bij Numsy.nl

Door mijn samenwerking met Numsy (affiliate) kan ik hun prachtige producten aanbevelen. Als je koopt via deze pagina, betaal je niets extra, maar krijg ik een klein beetje commissie.Mireille Hovius | Slaapcoach

Slaaptraining baby | Nr. 1 White Noise

Numsy Original 2.0

Numsy-slaaptrainer

Numsy Lumi

Slaaptraining-baby-white-noise

Numsy Touch

slaaptrainer-baby

Numsy Dreamland Zwart

Numsy-white-noise

Numsy Calm

White-noise

Koop je liever bij bol.com?

De producten van Numsy.nl kun je ook vinden bij bol.com.Via onderstaande button kun je ze bekijken.

slaaptraining-baby-schema

Dutjes schema met verschillende onderwerpen waar jouw kindje mee te maken krijgt (0 t/m 4 jaar).

slaaptraining-baby-vroege-vogel

Is jouw kindje een vroege vogel? Dan mag je deze slaapgids niet missen!

Eerst kennismaken met Numsy? Probeer de gratis slaapgids voor startende dromertjes

Direct gratis te downloaden – start voor een goede basis van slaap

Videotraining en platform

Je kunt via Numsy ook een videotraining volgen of je aanmelden bij het platform voor ouders. 

1

Module 1: Newborn module

Speciaal voor baby’s van 0 tot 5 maanden. Door middel van 23 praktische videotrainingen leer je alles over jouw baby. Diverse onderwerpen zijn: hechting, slaapomgeving, troosten, fles- en borstvoeding en nog veel meer.

slaaptraining-baby-video

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

2

Module 2: Numsy+ platform

Experts delen hun kennis en geven advies. Slaap-, ontwikkel- en voedingsproblemen zijn zomaar een paar onderwerpen die aan bod komen. Bekeken vanuit de persoonlijke situatie omdat ieder kind uniek is. Voor ouders met kinderen van 0 t/m 10 jaar.

slaaptraining-baby-platform

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Alles over slaaptraining voor baby’s

Heb jij als nieuwbakken ouder al eens eerder gehoord over een slaaptraining voor je baby? Het kan zijn dat dit nieuw voor je is, maar misschien heb je er zijdelings al eens iets over gelezen. Ik kan mij voorstellen dat je nieuwsgierig bent wat het precies is. En natuurlijk wil je vast ook weten of een slaaptraining voor jouw baby een goed idee is. Lees dan gerust verder. Ik ga je alles uitleggen in dit artikel.

Wat is een slaaptraining voor baby’s?

Uiteraard is het belangrijk om eerst goed te weten wat een slaaptraining betekent. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, omdat het woord trainen erin zit. Maar eigenlijk is het vrij simpel. Met een slaaptraining voor je baby ga je vooral nieuwe gewoontes aanleren en oude gewoontes afleren. Alles met het doel om jouw baby beter te laten slapen. Sommige mensen vinden een slaaptraining voor baby’s heel negatief klinken. Zij hebben het idee dat je tijdens de training je baby vooral veel moet laten huilen. Gelukkig is dat niet meer van deze tijd. Nu ga jij jouw baby gewoon gezonde slaapgewoonten meegeven. Dat klinkt toch al een stuk relaxter?

Waarom een slaaptraining voor je baby?

Misschien vraag jij je ook wel af: ‘heeft nou echt iedere baby een slaaptraining nodig?’ Nee, gelukkig niet. Maar … het is toch echt waar dat de meeste baby’s op een bepaald moment problemen krijgen met slapen. Vaak kan dit vrij gemakkelijk opgelost worden. Een kleine aanpassing in de routine kan soms al de oplossing zijn. Echter zijn er ook baby’s die zoveel last ondervinden van hun slaapprobleem, dat het nodig is om een andere slaapgewoonte aan te leren. Als je hiermee gaat starten, kun je spreken van een slaaptraining.

Er is echter niet één duidelijke truc die voor alle baby’s werkt. Dat is ook logisch;ieder klein wezentje is weer uniek en wat bij de een helpt, kan bij de ander juist averechts werken. Daarbij zijn er ook verschillen in de tijd wanneer het probleem ontstaat. Zo zijn  er baby’s die vanaf hun geboorte al veel problemen hebben met het vinden van een gezond slaappatroon. Maar weet dat er ook genoeg ouders zijn die denken dat zij een perfecte slaper hebben en later alsnog worden verrast door veel problemen. Er zijn een aantal veelvoorkomende problemen waar je baby last van kan hebben. Hieronder zie je een overzicht:

Dit zijn de meest voorkomende problemen, maar weet dat er nog genoeg andere zijn. Als het probleem van jouw baby hier niet bij staat, is een slaaptraining evengoed effectief. In principe zijn alle slaapproblemen oplosbaar (of er moet een medisch onderliggende oorzaak zijn) en vaak lukt dit sneller dan jij denkt.

Wanneer starten met een slaaptraining voor je baby?

Je zult begrijpen dat vanaf dag 1 ritme en regelmaat al heel belangrijk is. Zodra jouw kindje op deze wereld is, kun je al starten met een routine. Zoek wat bij jou en jouw kindje past. Een slaaptraining is geschikter als je baby wat ouder is. Hierbij kun je denken aan 4 tot 6 maanden. Er zijn verschillende soorten slaaptrainingen voor baby’s. In dit artikel leg ik je graag de twee meest populaire uit; de chair-methode en de pick up, put down-methode.