Matras leasen

Oude matras laten ophalen

Om goed te kunnen slapen heb je natuurlijk een bed nodig. Maar een bed alleen is niet voldoende. Zonder een goed matras kun je een gezonde nachtrust wel vergeten. Vind jij de aanschaf van een nieuw matras ook behoorlijk prijzig? Overweeg dan om een matras te leasen.

Legio mensen slapen veel te lang op hun matras en dat kan klachten veroorzaken in je rug, nek of schouders. Het is belangrijk om op tijd je matras te vervangen. Maar vaak ontschiet ons dat en vinden we het maar een hoop gedoe.

Herken jij dit?

 • Je bent zuinig op je lichaam en wilt graag op een stevig matras slapen
 • Je denkt er nooit goed bij na wanneer je weer aan een nieuw matras toe bent
 • Je vindt het ideaal om een abonnement te nemen zodat je altijd op tijd een nieuw matras hebt
 • Je betaalt liever een klein bedrag per maand dan in één keer een groot bedrag

Tip van Mireille (Slaapcoach):
Dan is Club 9 Sleep service voor jou! Dit heb je nodig >>

Kies het abonnement wat bij jou past

Club 9 Sleep service

Club 9 Sleep service wil slapen namelijk slimmer maken. Voor minder dan tien euro per maand kun jij een matras leasen en regelen zij alles voor jou. Iedere vijf jaar leveren zij een nieuw matras aan huis en komen ze meteen jouw oude Club 9 matras ophalen. Hun ambitie is: geen afval meer, maar 100% recycling.  

Club 9 Sleep service staat voor:

 • Een betere prijs
 • Oog voor een beter milieu
 • Een goed matras
Matras leasen

Matras leasen levert een bijdrage aan beter milieu

Misschien slaap jij ook wel veel te lang op je huidige matras. Want ja, wees eens eerlijk; het is ook best wel een gedoe. Die hele woonboulevard weer af op zoek naar een beddenwinkel. Dan nog eens een goede keuze zien te maken en tot slot moet je ook nog eens bedenken hoe je dat matras in je huis krijgt. Kies voor gemak en koop dus online je matras.

Bij Club 9 Sleep service draag je meteen je steentje bij aan een goed milieu. Een matras leasen betekent namelijk dat dát matas na vijf jaar weer wordt opgehaald en gerecycled. Naast dat goede gevoel zullen jouw rug, nek en schouders je ook nog eens dankbaar zijn. Te lang op een oud matras liggen levert tal van lichamelijke klachten op. Om nog maar te zwijgen van de schimmels, huidschilfers, bacteriën en vieze geurtjes die er ontstaan in jouw matras.

Hoe werkt het abonnement?

Nu denk je natuurlijk: leuk allemaal. Maar hoe werkt een matras leasen eigenlijk? Wat moet ik doen en wat moet ik betalen? De vijf volgende stappen komen aan bod als je een abonnement neemt bij Club 9 Sleep service:

 • Kies het matras dat bij jou past
 • Matras wordt verzonden in handzame doos
 • 100 nachten proefslapen
 • Iedere vijf jaar een nieuw matras (oude terug voor matras recycling)
 • Gratis bezorging en retour

Dit is al mogelijk vanaf 9,99 euro per maand. Uiteraard hangt het af van jouw keuze. Wil je een matras leasen voor een eenpersoonsbed of wil je een matras leasen voor een tweepersoonsbed? En welke afmetingen heeft jouw bed? Daarnaast is het van belang dat je het juiste matras kiest.

Let op! Het maakt niet uit hoe jij slaapt. Of dat nu is op je buik, rug of zij, de kosten van het abonnement zijn voor iedereen gelijk. Iedereen heeft immers zijn eigen unieke slaaphouding.

Op de site van Club 9 Sleep service kun je kiezen wat voor soort slaper jij bent. Daarna meet je de breedte op van jouw boxspring of ledikant en tot slot de lengte. Uiteindelijk kun je nog kiezen om er wel of niet een kussen bij aan te schaffen.

Kwaliteits matrassen in verschillende afmetingen

De service die Club 9 biedt, is een initiatief van Swiss Sense. Je bent dus verzekerd van een kwalitatief goed matras. Je wordt niet bedolven onder opgeklopte verkooppraatjes, maar doet zaken met een service die al meer dan 25 jaar ervaring heeft. Zij weten precies wat een matras een goed matras maakt.

De basis van het matras van Club 9 Sleep service bestaat uit een unieke hybridefoam- en firmfoamlaag. Dit zorgt voor de beste ondersteuning. Het matras is tevens afgewerkt met een unieke tijk. Deze is voorzien van een antislip onderzijde waardoor het matras ook geschikt is voor een boxspring of verstelbare bedbodem. Deze unieke tijk zorgt overigens ook nog eens voor de beste ventilatie.

Het assortiment is breed. Je kunt zowel een éénpersoonsmatras kiezen als een tweepersoonsmatras. Een matras leasen kan voor onderstaande breedtematen en lengtematen:

Matras leasen

Breedtematen:
70 – 80 – 90 – 140 – 160 – 180 cm

Lengtematen:
200 – 210 cm

De dikte van het matras is 25 centimeter en is geschikt voor personen tot 125 kilogram. Het matras past op iedere bedbodem. Als je een matras wilt leasen maakt het dus niet uit of je een boxspring hebt, een lattenbodem of spiraal.

Matras leasen is er voor rugslaper, draaier of buikslaper

Wat is jouw favoriete slaaphouding? Vaak weten mensen dit heel goed te vertellen. Waar de één het liefst op zijn rug slaapt, geeft de ander de voorkeur aan zijn buik. Maar uiteraard zit daar ook nog een hele groep tussen; de draaiers. Allemaal andere type slapers, wat vraagt om een ander soort matras.

De rugslaper

Rugslaper

De rugslaper is het meest gebaat bij Comfort Gel. Rugslapers kunnen namelijk het beste kiezen voor een zacht matras. De toplaag van de Comfort Gel is de meest ‘zachte’ variant. Deze vormt zich perfect naar het lichaam.

De draaier

Draaier

Voor de draaier is er de Comfort HR. Als je veel beweegt in de nacht is het belangrijk dat je een matras hebt met ondersteuning en comfort. Dit matras is de ‘gemiddelde’ variant.

De buikslaper

Buikslaper

Buikslapers zijn vooral gebaat bij een stevig matras. Hiervoor is er de Latex. Dit matras is de meest ‘stevige’ variant van Club 9 Sleep service.

Op tijd matras vervangen is belangrijk

Een matras leasen zorgt ervoor dat je automatisch op tijd je matras vervangt. Dat is belangrijk. De levensduur van een matras is namelijk veel korter dan je denkt.

Je zult ervan schrikken hoe vies een matras na vijf jaar is. De drie meest voorkomende problemen zijn:

 • Vocht
 • Huidschilfers
 • Schimmels

Vocht
Als je vijf jaar op een matras slaapt, heeft die na al die jaren ongeveer 450 liter vocht moeten verwerken. Daar hoef jij niks voor te doen. Gebeurt gewoon. Maar vocht betekent schimmels. Hoe denk je dat een matras na 10 jaar is?

Vocht matras

Huidschilfers
Slapend afvallen bestaat helaas niet. Nou ja, in ieder geval niet in gewicht. Maar wat je wel verliest zijn huidschilfers. Tijdens je slaap verlies je kilo’s huidschilfers per jaar. Helaas dus niet wat minder vetrolletjes, maar vieze huidschilfers. En laat die nou net een ideale voedingsbodem zijn voor bacteriën.

Schimmels
Na vijf jaar is de kans dan ook groot dat er schimmels groeien in je matras. Je kunt je voorstellen dat dit absoluut niet goed is voor jouw gezondheid. En uiteraard ook niet voor de levensduur van jouw matras.

Schimmels matras

Al deze factoren zorgen ervoor dat jij klachten gaat krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan doorzakken, vochtplekken, bacteriën en vieze luchtjes. Als je te lang op je matras blijft slapen, gaat de kwaliteit steeds meer achteruit. Hoog tijd dus om een matras te leasen.

Wat kost een matras leasen?

Veel mensen denken dat een matras wel acht tot tien jaar mee kan gaan. Dit is te lang. Het beste is om iedere vijf jaar je matras te vervangen. En hoe makkelijk kan dat bij Club 9 Sleep service.

Wat opvalt is dat veel mensen vinden dat ze aardig wat geld kwijt zijn als ze iedere vijf jaar hun matras moeten vervangen. Maar hoe lang lig jij gemiddeld per nacht in je bed? Misschien 8 uren? Dat is zo’n 56 uren in een week. Meer dan twee hele dagen achter elkaar. Waarom zou je dan bezuinigen op een matras? Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor je gezondheid. Bij een slaaptekort treden er vroeg of laat allerlei lichamelijk en/of geestelijke klachten op.

matras leasen
Een matras abonnement is er al vanaf 9,99 euro per maand

Even terugkomend op de financiën. Een matras hoeft niet persé duur te zijn. Het is bij Club 9 Sleep service namelijk mogelijk een matras te leasen. Ik kan mij voorstellen dat je denkt: dat klinkt leuk. Een nieuw matras laten bezorgen en na vijf jaar nemen ze deze mee en bezorgen ze weer een nieuw matras. Maar wat gaat dat kosten?

Door het matras te leasen hoef je niet in één keer een heel groot bedrag te betalen. Per maand betaal je een vast bedrag en automatisch wordt jouw matras om de vijf jaar omgewisseld. Ideaal toch?! Je hebt er totaal geen omkijken meer naar.

Tot slot …

Wil jij ook gezond en slimmer slapen? Kies dan nu voor een abonnement bij Club 9 Sleep service. Je hoeft nooit meer zelf op zoek naar een geschikt matras én je hebt ook niet het probleem wat je met je matras moet als deze aan vervanging toe is. Bij een matras leasen wordt dat allemaal voor jou geregeld!

Matras leasen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis!

Perfect slapen in de spotlights

Extra voordelig

Over de auteur

Mireille Hovius is gecertificeerd slaapcoach en heeft zelf jarenlang last gehad van slapeloosheid. Met haar blogs op slapenisgoed.nl wil ze mensen met slaapproblemen informeren en inspireren om beter te gaan slapen.

Volg mij

Recente artikelen