Temazepam kopen zonder recept

temazepam kopen zonder recept

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Als je verwacht dat je hier temazepam kunt kopen zonder recept, heb je het mis. Sorry, maar ik bedoel het écht goed. Als slaapcoach wil ik je namelijk waarschuwen voordat je besluit temazepam te kopen. Ik wil dat je deze keuze weloverwogen maakt. Want … temazepam is misschien wel een krachtig middel om makkelijker in slaap te vallen, maar het kent heel wat bijwerkingen én kan ook nog eens verslavend werken.

Temazepam kopen zonder recept raad ik sowieso sterk af. Er zijn op het internet een aantal websites te vinden waar dit middel wordt aangeboden, maar vaak zijn dit duistere sites. Je kunt er bijvoorbeeld geen contactgegevens vinden, je betaalt een behoorlijk hoge prijs en je weet niet precies wat je toegestuurd krijgt. Een recept om temazepam te kopen kun je dan ook het beste via je huisarts regelen. Ik snap namelijk gerust dat het in noodgevallen soms écht nodig is om dit middel te gebruiken.

Maar zoals eerder gezegd: ik wil dat je dat weloverwogen doet. Het is belangrijk dat je weet wat je in je lichaam stopt. In dit artikel kom je dan ook van alles te weten over temazepam. Zo lees je wat het nou precies is, welke bijwerkingen er zijn, wanneer je het wel en niet mag gebruiken, hoe je het moet innemen en nog veel meer. Dus … temazepam kopen? Eerst even lezen 😉

En bekijk ook de do’s and don’ts:

Algemene informatie over temazepam

Temazepam is een slaapmiddel. In de meeste gevallen wordt het voorgeschreven bij slapeloosheid, maar ook mensen met ernstige onrustigheid of angsten kunnen baat hebben bij dit middel. Het slaapmiddel is al sinds 1969 op de markt en verkrijgbaar in diverse merken. Zo kun je niet alleen merkloze tempazepam kopen, maar ook de merknamen Tenox, Resostril of Normison tegenkomen als je naar dit middel zoekt.

Temazepam behoort tot een groep geneesmiddelen die benzodiazepinen worden genoemd. Het wordt geleverd als tabletten, capsules, zetpil of klysma. Een aantal belangrijke feiten over temazepam zijn:

 • De meest voorkomende bijwerkingen zijn: slaperigheid of licht in het hoofd en een droge mond.
 • Het wordt aanbevolen om temazepam niet langer dan vier weken te gebruiken.
 • Als temazepam je gezichtsvermogen beïnvloedt of als je je slaperig, duizelig of verward voelt, rijd dan niet met de auto en gebruik geen gereedschap of machines totdat je je weer goed voelt.
 • Drink geen alcohol tijdens het gebruik van temazepam.

Temazepam kopen: wie wel en wie niet?

Temazepam kopen zonder recept
Temazepam mag worden ingenomen vanaf 18 jaar

Niet iedereen kan temazepam kopen, omdat het gewoonweg niet voor iedereen geschikt is. Het mag ook pas worden ingenomen als je achttien jaar of ouder bent.

Het is belangrijk dat je voor gebruik er zeker van bent dat dit middel veilig is voor jou. Vertel daarom voordat je start met temazepam altijd aan je arts als je:

 • in het verleden een allergische reactie op temazepam of een ander geneesmiddele hebt gehad.
 • myasthenia gravis hebt. Dit is een aandoening die spierzwakte veroorzaakt.
 • slaapapneu hebt. Deze aandoening veroorzaakt ademhalingsproblemen tijdens je slaap.
 • ernstige long-of leverproblemen hebt.
 • een psychisch probleem hebt. Zoals bijvoorbeeld een depressie, een obsessieve compulsieve stoornis, een persoonlijkheidsstoornis of als je zelfmoordgedachten hebt.
 • lijdt aan acuut nauwe kamerhoekglaucoom. Dit is een aandoening die je oog aantast.
 • probeert zwanger worden, al zwanger bent of borstvoeding geeft.

Het gebruik van temazepam

Normaal gesproken neem je dit middel één keer per dag in, een half uur voordat je gaat slapen. Het is belangrijk dat je het precies inneemt zoals je arts dat heeft verteld. Het kan zijn dat hij of zij aanbeveelt het slechts twee of drie nachten per week in te nemen. De tabletten dien je in te nemen met wat water, eventueel met of zonder voedsel.

Dosering
De gebruikelijke dosering bij slaapproblemen is 10 tot 20 mg een half uur voor het slapengaan. In sommige gevallen schrijft een arts een hogere dosering voor; bijvoorbeeld 30 tot 40 mg. Als je ouder bent dan 65 jaar en het risico loopt om te vallen, kan het zijn dat je een lagere dosis gebruikt. Gewoonlijk gebruik je temazepam niet langer dan vier weken. Als je een dosis vergeten bent, neem het dan de volgende avond weer in. Wederom een half uur voor het slapengaan.

Soms gebeurt het dat iemand te veel temazepam inneemt. De hoeveelheid die tot een overdosis kan leiden, verschilt van persoon tot persoon. Maar let op!

Dringend advies: Bel je huisarts of ga onmiddellijk naar de spoedeisende hulp in een ziekenhuis als je te veel temazepam hebt ingenomen.

Als je naar de spoedeisende hulp moet, rijd dan nooit zelf. Laat iemand anders rijden of bel een ambulance. Neem altijd het doosje, de bijsluiter en eventueel overgebleven tabletten mee.

Bijwerkingen
Je moet weten dat als je temazepam gaat kopen, dit middel net als andere geneesmiddelen bijwerkingen kan veroorzaken. Overigens hoeft niet iedereen deze bijwerkingen te krijgen.

Vaak voorkomende bijwerkingen
Deze vaak voorkomende bijwerkingen komen voor bij meer dan 1 op de 100 mensen. Neem contact op met je arts of apotheker als deze bijwerkingen je storen of als ze niet verdwijnen.

1- verstoorde slaap (zoals levendige dromen).
2- zich de volgende dag slaperig, moe, minder alert of ‘katterig’ voelen.
3- licht gevoel in het hoofd, wankel of duizelig.
4- een droge mond.

Ernstige bijwerkingen
Het komt zelden voor, maar sommige mensen hebben ernstige bijwerkingen bij het gebruik van temazepam. Vertel het onmiddellijk aan je arts als je een van de volgende bijwerkingen krijgt:

1- gele huid of het wit van je ogen wordt geel. Dit kan een teken zijn van leverproblemen.
2- moeite met plassen of minder plassen dan normaal.
3- een abnormale hartslag (hartkloppingen).
4- veranderingen in de manier waarop je je voelt of handelt, zoals gevoelloos of rusteloos, geagiteerd, agressief of ongepast handelen.
5- je denkt dingen die niet waar zijn (wanen) of je ziet of hoort dingen die er niet zijn (hallucinaties).
6- slechte coördinatie of zwakke spieren.
7- onduidelijke spraak.
8- geheugenverlies of verwarring.

Ernstige allergische reactie
In zeldzame gevallen kan temazepam een ernstige allergische reactie (anafylaxie) veroorzaken.

Direct actie ondernemen: bel 112 of ga naar de spoedeisende hulp als:

1- je huiduitslag krijgt met mogelijk jeukende, rode, gezwollen, blaren of schilferende huid.
2- je piept.
3- je een beklemmend gevoel op je borst of keel krijgt.
4- je moeite hebt met ademen of praten.
5- je mond, gezicht, lippen, tong of keel gaan opzwellen.

Je kunt een allergische reactie krijgen en mogelijk direct in het ziekenhuis behandeld worden.

Bovengenoemde bijwerkingen zijn niet alle. Voor een volledige lijst kun je de bijsluiter raadplegen. Deze zit in de verpakking als je temazepam gaat kopen.

Info: elke vermoedelijke bijwerking kun je melden bij het bijwerkingencentrum Lareb.

Temazepam kopen en omgaan met de bijwerkingen

Temazepam kopen zonder recept
Temazepam kan vervelende bijwerkingen geven

Als je besloten hebt om temazepam te kopen en je gaat last krijgen van bijwerkingen, dan is het belangrijk om te weten hoe je hier het beste mee om kunt gaan.  Hieronder zie je een overzicht:

Verstoorde slaap (zoals levendige dromen)
Bespreek dit met je arts. Hij of zij kan een ander middel of een lagere dosis voorstellen.

Zich licht in het hoofd voelen, wankel of duizelig voelen
Probeer te gaan liggen of zitten totdat het voorbij is. Probeer niet met een auto te gaan rijden of machines te bedienen totdat je je weer volkomen normaal voelt. Raadpleeg je arts als deze symptomen na een paar dagen niet verdwijnen of zelfs erger worden.

Zich de volgende dag slaperig, moe, minder alert of ‘katterig’ voelen
Bespreek dit met je arts. Waarschijnlijk wordt er een lagere dosis voorgeschreven. Bestuur geen voertuigen en bedien geen machines totdat je je weer beter voelt.

Droge mond
Als je last hebt van een droge mond, probeer dan slokjes water te nemen. ’s Nachts kun je een glas water naast je bed zetten. Het kan ook helpen om voor het slapengaan mondwater te gebruiken. Gebruik geen mondwater wat alcohol bevat, dit kan namelijk voor uitdroging zorgen. Wil je weten hoe je een droge mond kunt behandelen? Lees dan ook mijn blog ‘Een droge mond ’s nachts’.

Temazepam kopen als je zwanger bent? Niet doen.

Gewoonlijk wordt temazepam niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Ik zou dan ook nooit temazepam kopen als ik zwanger ben. Maar stel dat je het middel al gebruikt en zwanger wordt. Neem dan contact op met je huisarts. Hij of zij zal het middel willen herzien.

In enkele gevallen dien je misschien de temazepam te blijven gebruiken om gezond te blijven. Je arts kan de risico’s en voordelen uitleggen om jou te helpen beslissen welke behandeling het beste is voor jou en jouw baby.

Neem dan zeker deze informatie mee: het wordt afgeraden om vanaf de achtste maand van je zwangerschap temazepam te gebruiken. Dat is omdat na deze termijn je kindje door jouw gebruik na de bevalling slap en versuft kan zijn. Dit houdt in dat jouw kindje dan niet in staat is om zelfstandig te ademen. Dit levert natuurlijk allerlei gevaren op. Tevens kan het zijn, dat als jij na die achtste maand nog steeds temazepam gebruikt, er ontwenningsverschijnselen bij je kindje optreden.

Borstvoeding
Als je borstvoeding geeft en last hebt van slaapproblemen en je wilt temazepam kopen, overleg dan eerst eens met je huisarts of apotheker. Er kunnen ook andere manieren zijn om je slaap te verbeteren zonder het gebruik van temazepam.

Als jouw arts echter zegt dat je baby gezond is, kan temazepam tijdens de borstvoedingsperiode af en toe in lage dosis of voor een korte tijd gebruikt worden. Dit middel gaat in kleine hoeveelheden over in de moedermelk, maar het is onwaarschijnlijk dat het bijwerkingen aan jouw baby veroorzaakt.

Als je temazepam inneemt terwijl je borstvoeding geeft en je merkt ongewone dingen op bij je baby, neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts. Het kan zijn dat jouw baby niet zo goed drinkt als normaal of ongewoon slaperig lijkt.

Temazepam kopen als je andere medicijnen gebruikt

Temazepam kopen zonder recept
Sommige medicijnen en temazepam kunnen elkeer beïnvloeden

Als je al medicijnen gebruikt, is het belangrijk om hierover in gesprek te gaan met je huisarts. Sommige medicijnen en temazepam kunnen elkaar namelijk beïnvloeden en de kans op bijwerkingen vergroten.

Gebruik je één van onderstaande middelen? Vertel dit je arts voordat je temazepam gaat kopen.

 • Antipsychotica (wordt gebruikt om geestelijke gezondheidsproblemen te behandelen)
 • Antidepressiva (wordt gebruikt om depressie te behandelen)
 • Anticonvulsiva (wordt gebruikt om epilepsie te behandelen)
 • Hypnotica (wordt gebruikt om angst- of slaapproblemen te behandelen)
 • Slaperige (sederende) antihistaminica, zoals chloorfenamine of promethazine
 • Sterke pijnstillers, zoals codeïne, methadon, morfine, oxycodon, pethidine of tramadol
 • Medicijn voor schimmelinfecties, zoals fluconazol
 • Medicijn die je bloeddruk verlaagt
 • Medicijn om spierspasmen te behandelen, zoals baclofen of tizanidine
 • Disulfiram (wordt gebruikt om alcoholverslaving te behandelen)
 • Levodopa (wordt gebruikt om de ziekte van Parkinson te behandelen)
 • Lofexidine (wordt gebruikt om drugsverslaving te behandelen)
 • Theofylline (wordt gebruikt om astma te behandelen)
 • Ritonavir (wordt gebruikt om hiv te behandelen)

Temazepam kopen? Pas op met autorijden en alcohol

Als je temazepam wilt kopen, moet je je bewust zijn van de gevaren rondom autorijden en alcohol. Je kunt door het gebruik suf en vermoeid raken, deelnemen aan het verkeer kan in die situatie dus gevaarlijk zijn. Onthoud altijd goed dat het niet alleen om je eigen veiligheid gaat, maar ook om die van andere weggebruikers. Het is zeer verstandig om na de inname van temazepam zeker acht uur niet in een auto te stappen. Er zijn zelfs situaties dat je helemaal niet mag autorijden. Dit is bij het gebruik van meer dan 20 mg per dag of dagelijks gebruik. Overleg dit goed met je huisarts.

Ook alcohol nuttigen in tijden dat je temazepam gebruikt, wordt afgeraden. Drink je toch? Doe dit dan echt met mate. Je zult door het gebruik van temazepam veel sterker op alcoholische dranken reageren dan normaal. Bovendien kunnen bijwerkingen ook versterkt worden door alcohol.

Is temazepam verslavend?

Iedereen is natuurlijk anders, maar er is een reële kans aanwezig dat temazepam verslavend voor je werkt. Natuurlijk wil je liever ook helemaal geen slaapmedicatie gebruiken, maar soms kan het echt even niet anders. Als slaapcoach raad ik het niet aan, maar ik begrijp heel goed dat als je slaaprobleem je helemaal boven het hoofd groeit, je even iets nodig hebt om rustig te worden. Als je door temazepam wat beter inslaapt, ben je overdag meer in staat om te gaan werken aan een structurele oplossing. Deze afweging maak je natuurlijk altijd met je huisarts.

Om de kans op verslaving tot een minimum te beperken, heb ik twee tips voor je:

1-Maak een plan
Het is belangrijk dat je weet wat je gaat doen. Dus als je temazepam gaat kopen, maak dan een plan. Dus breng in kaart hoe lang je het gaat gebruiken, hoe vaak (liever niet elke nacht) en hoe je weer gaat stoppen met de medicatie. Maak hier een concreet schema voor. Neem dit echt serieus en leg je huisarts uit dat dit een voorwaarde voor jou is om te starten met temazepam.

2-Los ook op een natuurlijke manier je slaapprobleem op
Het is zeer belangrijk om niet alleen afhankelijk te zijn van slaapmedicatie, maar ook te zoeken naar een natuurlijke wijze om je slaap te verbeteren. Ik heb een aantal mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet:

Dit is een eerste stap. Mocht je daar niet genoeg aan hebben, dan kan ik jou de Slimmer Slapen Methode aanbevelen.

En ook een aantal blogs op mijn website gaan in op het aanpakken van je slaappatroon op een natuurlijke wijze. Dit zijn:

Banaan voor het slapen >>

Eten om beter te slapen >>

Gemberthee voor het slapengaan >>

In slaap vallen met natuurlijke slaapmiddelen >>

Magnesium slikken voor het slapengaan >>

Nidra yoga om te slapen >>

Perfect slapen in 7 stappen >>

Slaapapps >>

Slaapmeditatie >>

Slaapmuziek >>

Somnox slaaprobot >>

Valeriaan >>

Uiteraard heb ik nog veel meer blogs geschreven. Je kunt in de kennisbank exact op zoek gaan naar waar jouw interesse ligt. Ga hier naar de kennisbank >>

Lees ze op je gemaak eens door. Kijk wat bij jou past en waar jij je goed bij voelt. Natuurlijk is een slaapprobleem heel complex. Zeker als je op zoek bent naar ‘temazepam kopen’, heb je niet zomaar last van een paar avonden niet goed kunnen slapen. Maar elke stap die je zet is er één.

Wil je dit aan de hand van videolessen doen? Bekijk dan hier mijn aanbod >>

Veelgestelde vragen

Temazepam kopen zonder recept

Hoe werkt temazepam?

Temazepam behoort tot een groep geneesmiddelen die benzodiazepinen worden genoemd. Het werkt door de niveaus van een kalmerende chemische stof in je hersenen, genaamd gamma-aminoboterzuur (GABA), te verhogen. Hierdoor kun je je suf en slaperig voelen.

Hoe lang duurt het voordat het werkt?

Het duurt normaal gesproken ongeveer 30 minuten om in te werken.

Hoe lang moet ik temazepam gebruiken?

Temazepam wordt meestal voorgeschreven voor een korte periode van maximaal vier weken.

Is temazepam verslavend?

Temazepam is waarschijnlijk niet verslavend als je het gedurende een korte tijd (2 tot 4 weken) in een lage dosis gebruikt. De kans dat je verslaafd raakt, is groter als je problemen hebt of hebt gehad met alchohol of drugs. Het is ook waarschijnlijker als je meer dan jouw voorgeschreven dosis inneemt of als je het langer dan vier weken gebruikt.

Zijn er andere medicijnen voor slaapproblemen?

Er zijn andere geneesmiddelen die kunnen helpen bij slaapproblemen, waaronder melatonine, zopiclon, zaleplon en zolpidem. Net als temazepam mogen deze alleen voor korte tijd worden gebruikt.

Heeft het invloed op mijn anticonceptie?

Temazepam heeft geen invloed op de werking van anticonceptie, inclusief de combinatiepil en noodanticonceptie.

Kan ik er alcohol bij drinken?

Drink geen alcohol terwijl je temazepam gebruikt. Alcohol kan de effecten van temazepam versterken en ervoor zorgen dat je in een zeer diepe slaap valt. Het risico bestaat dat je niet goed kunt ademen en dat je moeite hebt om wakker te worden.

Zijn er voedingsmiddelen en dranken die ik moet vermijden?

Het is het beste om cafeïne te vermijden, vooral ’s avonds. Cafeïne is een stimulerend middel en kan de kalmerende effecten van temazepam verminderen. Drankjes die cafeïne bevatten, zijn onder meer koffie, thee en cola. Drink geen alcohol wanneer je temazepam gebruikt. Alcohol kan de effecten van temazepam versterken en ervoor zorgen dat je in een zeer diepe slaap valt. Het risico bestaat dat je niet goed kunt ademen en dat je moeite hebt om wakker te worden.

Kan ik autorijden of fietsen terwijl ik temazepam gebruik?

Bestuur geen auto of fiets als temazepam je slaperig maakt, wazig zicht geeft of als je duizelig bent. Maar ook niet als je je onhandig voelt, niet in staat bent om je te concentreren of beslissingen te nemen. Dit is waarschijnlijker als je voor het eerst temazepam begint in te nemen, maar het kan op elk moment gebeuren, bijvoorbeeld wanneer je met een ander geneesmiddel begint.

Het is een overtreding om auto te rijden als je vermogen om veilig te rijden wordt aangetast. Het is je eigen verantwoordelijkheid om te beslissen of je veilig kunt rijden. Rijd niet als je twijfelt. Neem contact op met je arts of apotheker als je niet zeker weet of het veilig voor je is om te rijden terwijl je temazepam gebruikt.

Kan ik machines of gereedschappen bedienen terwijl ik het gebruik?

Bedien geen machines of gereedschap terwijl je temazepam gebruikt totdat je weet welke invloed het op je heeft. Het is belangrijk om minimaal acht uur te laten tussen het gebruik van temazepam en het bedienden van machines of gereedschappen. Binnen die acht uur is er mogelijk nog voldoende temazepam in je lichaam aanwezig dat jouw concentratie, gezichtsvermogen of geheugen kan beïnvloeden.

Mag ik temazepam gebruiken als ik naar het buitenland reis?

Dit hangt af van naar welk land je reist. Verschillende landen hebben verschillende regels en voorschriften voor temazepam. Het is belangrijk om vooruit te plannen en erachter te komen of je medicijnen naar het buitenland kunt meenemen. Je kunt het beste alleen de dosis meenemen die je nodig hebt in het buitenland. Je kunt contact opnemen met de ambassade van het land dat je bezoekt.

Zullen recreatieve drugs het beïnvloeden?

Het gebruik van cannabis in combinatie met temazepam zal de slaapverwekkende effecten verergeren. Je zou in een zeer diepe slaap kunnen komen en moeite hebben om wakker te worden. Het gebruik van heroïne of methadon met temazepam kan ook de kalmerende effecten van beide versterken. Nogmaals, je zou in een heel diepe slaap kunnen komen en moeite hebben om wakker te worden. Praat met je arts als je denkt dat je recreatieve drugs zou kunnen gebruiken terwijl je temazepam gebruikt.

Kunnen veranderingen in levensstijl helpen?

Er zijn zeker een aantal dingen die je kunt doen om jezelf te helpen de slapeloosheid te overwinnen. Dit zijn:

 • Stel vaste tijden in om naar bed te gaan en wakker te worden. Ook in het weekend.
 • Ontspan voor het slapengaan. Probeer een warm bad te nemen of luister naar kalmerende muziek.
 • Gebruik dikke gordijnen of jaloezieën, een slaapmasker en oordopjes om te voorkomen dat je wakker wordt van geluid en licht.
 • Vermijd cafeïne, sigaretten (ook e-sigaretten), alcohol en zware maaltijden.
 • Kijk niet meer op een beeldscherm anderhalf uur voor je naar bed gaat. Dit kan een televisie zijn, een mobieltje, een tablet of computer.
 • Doe overdag geen dutje. Als je dit wel nodig hebt, doe het dan nooit na 16.00 uur en niet langer dan anderhalf uur.
 • Schrijf je zorgen op papier en eventuele ideeën hoe je deze kunt oplossen. Zo kun je dit even loslaten tot de volgende ochtend.

Tot slot …

Wil je temazepam kopen? Wees dan goed voorbereid. Deze slaapmedicatie is niet zonder risico en dient altijd in overleg met een arts gebruikt te worden. Temazepam kopen via een website raad ik dan ook absoluut af. Meestal zijn de bedragen heel hoog en weet je niet goed wat je opgestuurd krijgt. De contactgegevens van deze sites ontbreken vaak en dat zet mij dan altijd aan het denken. Temazepam kopen zonder recept zou ik dus absoluut nooit doen.

Soms is het nodig om temazepam te kopen. De slapeloosheid heeft je helemaal in de greep en je ziet gewoon geen mogelijkheden om het op een andere manier aan te pakken. Maar weet dat die mogelijkheden er wel zijn! Gebruik daarom de temazepam voor een korte periode. Zo kun jij beter slapen, rustiger worden en alles goed op een rijtje krijgen.Bronnen:
NHS
https://www.nhs.uk/medicines/temazepam/

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis!

Perfect slapen in de spotlights

Extra voordelig

Over de auteur

Mireille Hovius is gecertificeerd slaapcoach en heeft zelf jarenlang last gehad van slapeloosheid. Met haar blogs op slapenisgoed.nl wil ze mensen met slaapproblemen informeren en inspireren om beter te gaan slapen.

Volg mij

Recente artikelen